Pagini

luni, 6 septembrie 2010

Tochitura dobrogeana

Am vazut aceasta reteta la Craita si mi-a placut foarte mult. Am respectat reteta intocmai.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc;
- 50 ml ulei;
- 2 foi de dafin;
- 10 – 15 boabe de piper;
- 2 cani cu apa;
- 1 pahar cu vin rosu;
- 3 linguri pasta de rosii;
- 1 capatana usturoi;
- sare;
- boia de ardei;
- piper macinat;
Mod de preparare:
1. Se taie carne cubulete.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul, pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.
4. Se potriveste de sare, piper, boia si cimbru. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.



dupa ce a stat pe foc 30 min:
vinul, pasta de tomate si usturoiul:

imediat dupa ce am pus pasta de tomate
si am inchis focul...
in farfurie am asezat-o mult mai tarziu(am incalzit-o)

11 comentarii:

  1. Ma bucur mult,draga Felis ca ai incercat reteta,in farfurie arata foarte bine,sper ca ti-a si placut.O zi buna in continuare,iti doresc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis,te-ar deranja daca as prelua una din pozele tale de la tochitura si as publica-o la mine pe blog?As vrea sa adaug si o sectiune cu retete incercate de cititori unde sa public o poza,numele proprietarului si un link spre blog(daca au,evident)Astept un raspuns,thx:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata intr-un mare fel tochitura ta, daca o vede iubitul meu... el e mare fan, mai ales ca e si dobrogean:))Mi-ai dat idee pentru una din zilele urmatoare:)
    Mi-ar placea sa facem schimb de link-uri si poate si de idei: http://anita-albu.blogspot.com/
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Craita... multumesc inca odata de reteta... sotului i-a placut ff mult. Sigur ca poti prelua poza pentru sectiunea retete incercate de vizitatorii tai... cu mare drag.
    Anita... multumesc de vizita... sper sa o faci si sa ii placa si iubitului tau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Are un "vino incoace" de nu se poate !
    Imi e foame doar privind farfuria

    RăspundețiȘtergere
  6. Felis,daca ai putina rabdare si curaj,nimic nu e imposibil,sa stii ca nici eu nu sunt mare brutar,dar muncind am invatat sa fac aluaturi din ce in ce mai reusite,iar cu talentul si determinarea ta sunt sigura ca vei reusi si tu:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina reteta imi place, pare rustic, super...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru reteta. Am gatit-o de ziua mea si a iesit foarte buna. De adaugat si bine de stiut: este mai gustoasa a doua zi sau macar dupa cateva ore cand sosul intra mai bine in carne.
    Odilia

    RăspundețiȘtergere
  9. Odilia... ma bucur ca ti-a placut...
    Multumesc de sfat!... Si de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  10. am gatit si noi tochitura dobrogeana dupa reteta postata de tine:) simplu de facut,iar la gust...de vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este super buna
      am terminat-o si astept sa vina sotia de la servici sa o putem papa cu totiii:)))

      Ștergere