Ingrediente:
- 3-4 cartofi
- 250 gr ciuperci
- praz
- 120 gr branza telemea de capra
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- ulei
- sare
- piper
Preparare:1. Se spala bine cartofii, se fierb in coaja, se indeparteaza coaja si se taie cubulete.
2. Se caleste putin prazul taiat marunt in uleiul bine incins, se adauga ciupercile taiate felii/bucati mici (cum preferati), iar la sfarsit cartofii. Se condimenteaza, dupa gust si se lasa sa se racoreasca.
3. Se unge o forma de tarta cu ulei, se toarnaamestecul cu ciuperci si peste acesta se pun ouale batute cu branza rasa si smantana, avand grija sa ajunga pana la fundul tavii, pentru a cuprinde in intregime compozitia de ciuperci si cartofi.
4. Se introduce la cuptor pt 35-40 min la foc mic si se serveste calda, garnisita cu rosii.
Eu nu am mai garnisit-o pt ca am lasat-o la racit si cand sa ma duc sa o scot din forma... sa o tai... in forma am mai gasit mai putin de jumatate... restul fusese papat deja.... asa ca pt feliuta am mai taiat si eu din ce am mai gasit.
Sfat: dupa ce puneti compozitia de ciuperci cu cartofi in tava, puneti smantana cu ou si branza si apoi nivelati... Eu am nivelat si inainte sa pun oulale cu smantana si br, si nu a mai intrat pe toate partile f bine pana la fundul tavii, sa cuprinda toata compozitia... La taiere, cartofii au mai ramas lipiti de cutit... si au mai fost ceva goluri la felie...
Cred ca-i tare bun. Si mie imi plac tartele si ciupercile. pup.
RăspundețiȘtergereS&M... multumesc... sa sti ca e tare buna... Am mancat azi ultima bucata incalzita la microunde... si mi-a placut taaare mult... Aseara o mancasem rece... si din acest motiv am zis ca e doar buna.. Insa calda.... e f buna...
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si sigur a fost buna!pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela...
RăspundețiȘtergereAsa ceva imi place, tarta a iesit super...
RăspundețiȘtergereMultumesc Surac...
RăspundețiȘtergereinteresanta ideea ! cand e ziua ta felis ?
RăspundețiȘtergerePlacerea mea sunt ciupercile ,sunt delicioase indiferent de modul de preparare . Tarta arata foarte bine.Pofta buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy... (4 martie)
RăspundețiȘtergereC T.... Multumesc ... si mie imi plac f mult ciupercile
Multumesc de vizita!...
ma gandeam ce sa mai fac cu hiribe si uite o reteta faina,ma duc sa dezghet hiribele si branza,ti-a iesit super
RăspundețiȘtergere