Pagini

marți, 28 februarie 2012

Negresa

Aveam aceasta reteta de foarte multa vreme... Cred ca nu am mai facut-o de vreo 15 ani... Sotul mi-a zis ca ar manca o prajitura, dar fara creme, fara glazuri... si atunci m-am gandit ca ar fi nimerit sa fac aceasta prajitura, una simpla si rapida! Reteta mea de negresa!
- 1 pachet margarina (250 gr)
- 350 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 125 gr lapte
Se pun intr-o cratita, se dizolva si la primul clocot se ia de pe foc.
Se scot 14 linguri din compozitia de mai sus, intr-o cana.
In restul de compozitie racita se adauga:
- galbenusurile omogenizate de la 4 oua
- 200 gr faina cernuta
- ½ pachet praf de copt
- albusurile batute spuma cu un vf de sare (la sfarsit)
Se pune totul intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se baga la cuptor pt aproximativ 30 min.
Peste prajitura coapta se pun cele 14 linguri din compozitia initiala.
Se tine in tava pana se raceste.

Asa o faceam inainte, dar de aceasta data am adaugat compozitia initiala in galbenusuri si nu invers. Merge in orice varianta, important e ca albusurile spuma sa fie puse la sfarsit!!...





Compozitia de blat, destul de lichida, gata de bagat la cuptor:











Mmm.. uitase-m cat de buna este!

Si aranjata de poza:

30 de comentarii:

  1. Nu am mai mancat din copilarie aceasta prajitura! Ce bine ca mi-ai reamintit de ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot din cauza unei negrese vazute intr-o poza fac eu exact acum un chec ciocolatos.
    Arata bine de tot prajiturica ta, si sincer ma bucur ca voi avea cu ce sa-mi potolesc pofta ca acum c-am vazut si negresa ta...nu stiu ce ma faceam :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa post am s-o prestez daca nu te superi,cred ca este foarte buna.Am notat-o!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Milica.. eu am facut-o acum vreo 10 zile, dar abia acum am reusit sa o postez!

      Ștergere
  4. Am, si eu reteta mamei mele si chiar de muult timp nu am mai facut-o! Arata foarte bine!! Pana ce fac eu servesc de la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti invitata mea Adela... SI eu tot din copilarie am reteta!... E prima data cand ii fac sotului aceasta prajitura!...

      Ștergere
  5. O prajitura cu o reteta excelenta. Aceeasi reteta o foloseam si noi ptr. blaturile torturilor noastre de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gandit ca as putea sa o folosesc si la blat de tort!... Nu iese dreapta!!
      Multumesc de aprecieri!

      Ștergere
    2. Daca se coace in forma de tort, iese la fel ca orice alt blat.

      Ștergere
    3. Multumesc frumos!... Chiar am sa incerc!!

      Ștergere
  6. Daca este ciocolatoasa atunci imi place mult.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felis, sunt in afara temei blogului tau, dar nu stiu altfel cum sa-ti trimit acest link: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2107674/Natalia-Golwniowski-year-old-model-Downs-Syndrome.html
    mereu ma gândesc la băiețelul tău și caut să-i urmăresc evoluția.
    numai bine vă doresc. Iustina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Patricia.
      In dreapta, ai o poza cu Mihai, deasupra careia scrie: Blogul lui Mihai. Daca dai click pe poza, te duce direct la blogul lui.

      Ștergere
  8. Ai dreptate e buuuuna,iti doresc tot binele din lume sa,fi iubita,sa fi sanatoasa si un calduros La multi ani!!!!te pupik

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Doinitza de aprecieri si urari!.. Te pup si eu...

      Ștergere
  9. Da, da Felis...e o prajitura super gustoasa ce o mancam f des cand eram mici. Arata tare bine, te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Ciocolatoasele sint favoritele mele!Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. O primavara frumoasa si plina de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  12. super buna imi amintesti efectiv de ce bine era acasa la mama...numai ei ii ieseau toate f bune.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  13. Una din prăjiturile mele favorite. bun, bun! La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am cautat in colectia mamei,prafuita,multe retete.Iti multumesc,ca mi-ai adus aminte, ca mai exista si astfel de prajituri!
    Sarbatori fericite! la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere