Pagini

luni, 12 martie 2012

Ciuperci cu pui si sos de soia cu garnitura de orez

Iata-ma si pe mine incercand o mancare chinezeasca... Am pornit de la un meniu care imi place mie de ciuperci cu pui si sos de soia cu garnitura de orez cu pui... Habar n-am cum ii zice la o asemenea mancare... Cum eu nu am timp, sotul a facut munca de cautare a retetelor care se apropie de ceea ce voiam eu... A cules diverse retete si diverse idei de pe diverse bloguri si site-uri... Rezultatul a fost fff gustos si apropiat de ceea ce doream... Diferenta e ca sosul de soia de la meniul cumparat e maro inchis, pe cand aici, culoarea aceasta o are sosul de soia concentrat, din care, conform diverselor retete se pun doar 2-3 linguri in mancare...
Ingrediente:
- 2 borcane de ciuperci intregi
- 2 linguri sos de soia
- 3-4 pulpe de pui dezosate
- o cana orez
- 2 ardei capia rosii,
- un ardei gras
- 2 cepe mari
- 2 lingurite amidon
- supa de pui ( 300-400 gr)
- o cana orez
- 2 cani apa pt orez (curios - eu stiam la o cana de orez, 4 de apa)
- chilli
- piper
- curry
- sofran (eu nu am avut)
- sare
- ulei
Preparare:
O aceapa curatata si taiata in 4 (sferturi) se pune la calit in putin ulei cu pulpa de pui spalata si taiata fasii, pana cand ceapa se decojeste. Se scot si se lasa deoparte.
A doua ceapa se pune la calit taiata fasii si se adauga si ardeiul spalat curatat si taiat si el fasii. Dupa 2 min se adauga si ciupercile.
Amidonul se dizolva in 100 ml apa rece sa nu faca cocoloase si se adauga 2 linguri sos de soia. Peste ciupercile cu ceapa si ardei se adauga amidonul dizolvat si aprox. 250 ml supa de pui. Se condimenteaza, se da focul la mic si se lasa 5 min sa scada...
Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot. Sunt gata ciupercile cu pui si sos de soia.
Orezul se poate face in paralel. Orezul spalat in mai multe ape, se pune cu 2 cani de apa de ce intr-o oala mai groasa cu capac (de preferat capacul cu gaura). Se pune la foc potrivit, iar la primul clocot se pune curry si se da la foc mic. Se lasa 20 min apoi se opreste focul si nu se ridica capacul. Se mai lasa 10 min fara a ridica capacul.
In restul de supa am dat in clocot o mana de legume congelate cu chilli si le-am pus impreuna cu supa peste orez... Orezul a absorbit imediat supa...
Pofta buna!







7 comentarii: