Pagini

sâmbătă, 18 mai 2013

Aripioare picante la capac


De mult am vrut sa incerc aceasta reteta... In sfarsit am reusit... Reteta am vazut-o la Diamond Lovesc Cuisine. Merita incercata!!... Foarte buna si usor de facut!

Ingrediente:
  • 6-8 aripioare de pui
  • 2 linguri de unt- am pus si una de smantana mai grasa
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de rosii
  • chilli
  • condimente pt carne de pui de la Galeo/Fuchs- sunt destul de spicy
  • piper
Preparare:
Aripioarele se spala bine, curata de puf, se taie varfurile. Se fierb putin cu sare.
Untul se incalzeste un pic pana se topeste, se adauga pe rand celelate ingrediente...
Se amesteca bine si se obtine un sos gros...potriviti cat il vreti de picant   Se ia o oala destul de incapatoare, se umple pe jumatate cu apa, si se pune capacul oalei invers, cu manerul inauntru...
Capacul se unge cu putin ulei, iar deasupra se pun aripioarele unse cu sos...
Oala se introduce in cuptorul incins in prealabil pt 20-25 de minute...pana cand aripile se rumenesc bine si capata o crusta deasupra...
Sfatul meu: Puneti aripioarele pe capac cu varfurile in jos... Acelea se fac cel mai bine si nici nu se rumenesc prea tare varfurile...

3 comentarii:

  1. Rumene si frumoase! Delicioase sunt convinsa ca sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine, voi face si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricand niste aripioare crocante sunt binevenite !
    Felicitari !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !

    RăspundețiȘtergere