Pentru ca sotul adora pandispanul cu visine, am executat... Il fac in mai multe feluri.. nici eu nu mai stiu cum l-am facut ultima data, dar la acesta am folosit urmatoarele:
Ingredinte:
- 8 oua
- 16 linguri de zahar
- 16 linguri de faina
- jumatate de ceasca de ulei
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet de praf de copt
- esenta vanilie
- 400-500 gr visine
Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri frecate cu zahar, se adauga uleiul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt nestins. Se toarna compozitia in tava pe care am pus hartie de copt. Se pun visinele spalate, curatate de samburi si scurse peste compozitia de pandispan. Se da la cuptor aproximativ 20-25 min. Se scoate de la cuptor si se pudreaza cu zahar.
Ce fain ti-a iesit pandispanul. Perfect!
RăspundețiȘtergereTe-au adaugat si eu in listuta mea culinara in blog!
Te pup!
Arata foarte bine,am sa il fac si eu astazi.Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Vero..
RăspundețiȘtergereAnonim... sper sa iti iasa asa cum iti doresti!
daca adaug doar jumatate plic de praf de copt,risc sa nu`mi creasca la fel? arata extraordinar!
RăspundețiȘtergeresuper tare arata, il fac si eu acum.pa
RăspundețiȘtergereacum este la cuptor sper sa iasa este primadeta cand fac pandispan......
RăspundețiȘtergeream mai facut pandispan dar am zis totusi sa incerc si altceva , intradevar a esit foarte bun si soarte frumos , dar ar prinde un praf de copt in plus sa fie mai pufos,
RăspundețiȘtergeredoar atit am de spus a esit gustos , aspect frumos . bravo doamnei care l-a postat :)
Arata minunat...mi-e dor de vara si de visine!
RăspundețiȘtergeremai precis ,cat ulei intra intr-o jumaate de ceasca ?
RăspundețiȘtergerecam 8 linguri (pline) de ulei.
ȘtergereCare este secretul pentru ca visinele sa nu se duca toate la fund? :(
RăspundețiȘtergereAm facut de foarte multe ori si niciodata nu s-au dus la fund si nici nu este vreun secret... Nu le dau nici prin faina, nici prin nuca de cocos cum am mai auzit... Pur si simplu scot samburii si le las la scurs intr-o strecuratoare, apoi le pun peste compozitia gata de bagat la cuptor. Poate pentru ca nu pun visina intreaga ci jumatati de visina? Mai am obiceiul sa le pun cu pielita in jos (nu cu mijlocul)- dar asta nu totdeauna... La aceasta reteta pur si simplu le-am aruncat pe compozitie si apoi unde mai erau locuri goale am completat....
ȘtergereSe poate face si cu visine congelate?
RăspundețiȘtergere