Am vrut sa le fac precum in reteta lui Ghiocel, doar cu gem intre fursecuri, dar sotul a zis ca el vrea cu crema... una din alea bune facute ultimele dati... si mi le-a enumerat... Am ales sa fac crema de lapte de la cuburile cu lapte...
-100 g zahar pudra,
-200 g unt,
-280 g faina,
-100 g nuci zdrobite (eu le-am macinat),
-1 lingurita de scortisoara
Ingredinete pt crema de lapte:
- 1/2 litru lapte
- 50 g. amidon
- 2 linguri zahar
- 50 g. ciocolata alba
- 125 g. unt sau margarina la temp. camerei
- 75 g. zahar pudra
Glazura:
- 2 ciocolati topite
Preparare fursecuri:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm. Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 min.
Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu “brozate”.
Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara, sau crema.
A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.
Preparare crema:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul si le adaugam incet in ploaie peste lapte (150 ml.) ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)
Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam crema de lapte.
wooow ce frumuseti!!!Cred ca au fost un deliciu cu crema de lapte....ma ling pe bot!!!
RăspundețiȘtergerece bine ti-au iesit!!!
RăspundețiȘtergereJudy, Mitinita... multumesc frumos pt aprecieri si vizita... Da, au fost delicioase...
RăspundețiȘtergeremmmm, ce merg asa de dimineata langa o cafeluta!!!pup, o zi frumoasa!!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,vreau si eu!
RăspundețiȘtergerewauuu ce faine sant,de gust ce sa mai zic ,parca ma vad mancand una,le fac si eu,un sfarsit de saptamana placut
RăspundețiȘtergerece-mi plac islerele,am uitat de ele,doamne cate retete am si eu cand am sa le poatez pe toate?arata tare fain,am sa le fac,mersi de idee
RăspundețiȘtergeremmmmmmmm,ce apetisante sunt!merita incercate!
RăspundețiȘtergereCu crema imi plac si mie, are dreptate sotul tau... iar cu "ciucalata" sint fenomenale... fur unul si ma duc sa-l servesc linga cafea...
RăspundețiȘtergereVai ce bune trebuie sa fie ...arata super!
RăspundețiȘtergereImi plac islerele, si eu fac, dar uite nu mi-a trecut prin cap sa le fac cu crema alba! De notat. pup
RăspundețiȘtergereDana, Flory, Yaya, Doinitza, Mimi,Daniela, Nicoleta, Liana... multumesc frumos de aprecieri si de vizita!...
RăspundețiȘtergereTi-au iesit o minunatie de islere,pofta-i mare ti-am furat din ele!yammy!de notat am sa le incerc si eu!pupici si weekend placut!
RăspundețiȘtergereGabriela.. multumesc.. Abia astept sa vad si eu islere-le tale!!
RăspundețiȘtergereEhei...nu degeaba te-am nominalizat pentru "blog de blog 2010"!
RăspundețiȘtergereMultumesc Carmen, esti o draguta!...
RăspundețiȘtergereSant minunate!Le-am facut si eu de cateva ori!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Dragalase mai sunt.
RăspundețiȘtergereWaw ce bune cred ca au fost !!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta am sa le incerc si eu....
Cam cate bucati ti-au iesit ?
Janet, Maria, Sidy... multumesc de vizita si aprecieri!..
RăspundețiȘtergereSidy... au iesit exact cate se vad in poza (30), a.. am uitat, a mai mancat vreo 2 sotul inainte... Conteaza insa si forma cu care tai cat e de mare... primele 6 perechi (cele care le-am lipit cu gem) le-am taiat cu o forma mai mare.. apoi am luat ceva mai mic... Deci pot iesi mai mult decat 30 de fursecuri...
Cat de bine arata ! foarte bine ti-au iesit. Imi plac islere-le tare mult si daca ma gandesc bine, a trecut ceva vreme decand nu le-am mai facut...Am sa incerc si eu sa le umplu cu crema...sant asa tentante...
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!Felicitari pentru blog si la mai multe retete!Cred ca o sa le incerc si eu...desi sunt abia la inceput.
RăspundețiȘtergere