Pentru aluat:
- 125 g. unt sau margarina
- 100 g. zahar
- 4 oua
- 200 g. faina
- 1 pliculet praf de copt
- 5 lingurite praf de cacao
- 1 lingurita rom
Pentru crema:
- 2 conserve mandarine (de 312 g. fiecare)
- 500 ml. kefir
- 100 g. zahar
- 10 foi gelatina alba
- 200 ml. frisca
Mod de preparare:
Ingrediente aluat.
Untul sau margarina se bat intr-un castron, cu mixerul sau telul, impreuna cu zaharul.
Toate ingredientele se framanta pana ce se obtine un aluat omogen:
Cuptorul se incinge la 180 grade C.
Se asterne hartie cerata intr-o tava si se repartizeaza aluatul.
Se niveleaza cu o spatula si se coace timp de cca 25 de minute apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca:
Ingrediente crema:
Kefirul, zaharul (eu am pus 200 g) si 3 linguri de suc de mandarine se amesteca.
Ingrediente de aluat:
Se niveleaza cu o spatula si se coace timp de cca 25 de minute apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca:
Ingrediente crema:
Kefirul, zaharul (eu am pus 200 g) si 3 linguri de suc de mandarine se amesteca.
Gelatina se inmoaie in apa rece din belsug. Se toarna cu grija intr-o craticioara, se dizolva la foc mic, amestecand continuu dar nu se lasa sa dea in fiert (eu o "topesc" tot timpul la microunde, dureaza doar cateva secunde)
Se amesteca in compozitia de kefir.
Se bate frisca si se inglobeaza impreuna cu feliile de mandarina in crema de kefir.
Se bate frisca si se inglobeaza impreuna cu feliile de mandarina in crema de kefir.
Aceasta compozitie se repartizeaza peste blat, pe care eu l-am intepat din loc in loc cu un betigas si l-am insiropat cu suc de mandarine.
Totrul se da apoi la frigider cca. 5-6 ore.Eu l-am lasat o noapte intreaga, cum fac cu toate torturile a caror crema contine gelatina...
Prajitura se taie bucati.
Tortuletele se garnisesc cu felii de mandarine
Totrul se da apoi la frigider cca. 5-6 ore.Eu l-am lasat o noapte intreaga, cum fac cu toate torturile a caror crema contine gelatina...
Prajitura se taie bucati.
Tortuletele se garnisesc cu felii de mandarine
sa intindeti bine si uniform cu spatula compozitia de blat: eu nu am avut rabdare si cand a crescut orice denivelare a luat amploare... nu a iesit egal...
Ce prajitura delicioasa ! Cred ca ar placea si adultilor, nu numai copiilor :)
RăspundețiȘtergereMultumesc MAria!
ȘtergereArata tare bine si aspectoasa .Demult ma pregatesc sa o prestez,dar n-am vreme :).O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereAsa patesc si eu, dar in final... ajung sa o fac odata ce am pus ochii pe ceva ce am mi-a placut!
ȘtergereE' molot bella questa ricetta
RăspundețiȘtergereciao
Sint absolut incantata ca ai incercat-o si ca s-a bucurat de-un atat de mare succes :P
RăspundețiȘtergereTi-a iesit minunat!!!
Multumesc Laura de reteta!
ȘtergereArata superb.Pupici multi lui Mihai.
RăspundețiȘtergereMultumesc Micule!.. Multi.. multi pupici primeste!
ȘtergereFrumoasa si gustoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc MAria!
ȘtergereAspectuoasa la superlativ. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha!
ȘtergereSuper bine arata...cu siguranta si foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergerepupici!
Multumesc Violette!
Ștergeresuper prajitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia!
ȘtergereE foarte buna prajitura si arata super!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!...
Ștergere