-1,5 kg pulpa de porc
-300 gr ficat
-morcov, telina, ceapa, pastarnac
-1 legatura patrunjelulei,
-sare, piper, unt
-5 oua (3 fierte tari, 2 se pastreaza)
-1 felie paine
Preparare
Se taie ficatul marunt.
Se pune zarzavattul la fiert (morcov, telina, etc) intregi (curatate)
Se taie ceapa marunt si se pune in tigaie cu unt (nu ulei) pana devine stcloasa.
Se soteaza ficatul si ceapa in unt.
Se despica pulpa si se niveleaza (se bate)
Dupa ce s-a prajit ficatul se pune intr-un vas (castron)
Ouale fierte se taie marunt
Se amesteca ouale fierte cu ficatul sotat si verdeata (o legatura patrunjel taiata marunt).
Se pune sare/delikat… se adauga ouale crude, se amesteca.
Se adauga felia de paine inmuiata si bine stoarsa.
Se intinde umplutura pe pulpa de porc, se ruleaza si se leaga cu o sfoara.
Se unge o tava cu unt, se face un pat de rondele de zarzavat fiert, se adauga putina apa, se orneaza cu rosii si se pune sare/delikat.
Se da la cuptor 30 min.
Dupa ce se scoate din cuptor se presara cu verdeatza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu