"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 26 decembrie 2009

Castraveti in otet

Ingrediente:
-5 kg de castraveti
-marar,
-o legatura mai mica,
-1 leg. cimbru,
-usturoi dupa preferinta,
-6 buc foi de dafin,
-hrean 2 legaturi,
-4 -5 ardei iuti,
-boabe de mustar,
-coriandru,
-morcovi pentru decor 2 buc.
-piper boabe un pachetel mic
Preparare:
Castravetii se spala in mai multe ape dupa care se pun intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi.
Pentru 5 kg de castraveti se pun:
- 4 l apa,
-patru linguri de sare mare,
-300 gr.zahar,
-500 gr. otet.
Se pune la fiert apa cu toate cele enumerat la care se adauga foile de dafin boabe de mustar, coriandru, piper, cimbru amestecindu-se mereu cind da in clocot se iau de pe foc. Intre timp in borcanele care au fost spalate si uscate se pune hrean, cotoare de marar, cimbru iar apoi se incepe asezarea castvaretilor care trebuie presati bine. Intre ei se mai aseaza morcovi taiati sub diferite forme , ardei iude, usturoi, marar se mai presara cimbru. Ca sa se evite spargerea borcanelor se pun intr-o tava de metal sau lama de cutit sub ele. Se toarna incet lichidul si apoi se leaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails