"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Savarine

Multumesc Criss!!..
Ingrediente:
-6 oua
-7 linguri zahar
-7-8- linguri pesmet alb
-frisca lichida pentru ornat
-zahar si esente pentru sirop

Preparare:

Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar, cu mixerul, pana se topeste zaharul.
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile si cu pesmetul.
Se coc savarinele in forme de tabla, sau in tavi de briose ca e mult mai comod.
Cand s-au racit, se insiropeaza, dupa care se umplu cu frisca.
Din aceasta compozitie rezulta 18 - 20 bucati.

Sirop:
-6 linguri de zahar
-esenta de rom
Se face un sirop de zahar ars dupa metoda de la Tehnici de lucru.

Pentru ornat se foloseste 500 ml frisca lichida care se bate f bine si la sfarsit se amesteca cu gelatina dizolvata intr-o lingurita de apa.








Un comentariu:

  1. Mmmmmm....cat de bine arata, am taiat-o ca deja imi ploua in gura:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails