"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Tort de mere

Multumesc Criss


Se unge o cratita cu margarina, presar zahar, care se va carameliza usor si va insiropa tortul, apoi se pun merele taiate in 4, nuci si visine din dulceata. Peste mere se presara putin zahar, si se pregateste blatulul in timp ce merele sunt la cuptor.

Blat:

-4 oua,
-4 linguri apa rece,
-8 linguri zahar,
-8 linguri faina,
-1 praf de copt dr. Oetker,
-coaja rasa de lamaie,
-vanilie.

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu 4 linguri apa rece si 8 linguri zahar, vanilie si coaja de lamaie si cu mixerul se bat bine pana se topeste zaharul. Separat se bat albusurile spuma tare, si peste galbenusuri se pune faina amestecata cu praful de copt care nu trebuie stins si albusurile.
Se toarna peste merele coapte scoase dela cuptor si se dau din nou la cuptor pana se coace blatul.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate de la cuptor si se rastoarna
Cine prea poate pune peste mere o crema de vanilie si apoi se acopera cu frisca. Al meu e fara crema de vanilie. Am pus fisca direct peste mere.




scoase de la cuptor

compozitia de blat pusa peste mere

rasturnat direct pe farfurie



2 comentarii:

  1. super acest tort ,maine il fac si eu

    RăspundeţiȘtergere
  2. Anana... multumesc de vizita... Sa imi zici cum ti-a iesit!!...

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails