"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

vineri, 10 septembrie 2010

Rulada cu crema de sampanie

Am vazut intr-o zi pe blogul Lissei un Roll cu crema de sampanie... mi-a placut atat de mult ideea ca m-am gandit sa incerc si eu o rulada cu crema de sampanie... (mi-era frica sa risc cu multa crema la un loc... si m-am gandit ca intr-o rulada e distribuita altfe... ) si cu ocazia asta sa ma joc si eu cu ceva combinatii de culori pe blatul de rulada... asa.. sa nu fie plicticoasa...
Am facut-o eu in mare viteza... in acelasi timp incercand inca o mancare si o noua prajitura... era sa le fac praf pe toate... dar au iesit comestibile... toate... :)
Ingredinete:
Blat:
- 3 oua
- 3 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
Crema:
- 350 ml sampanie Angeli de piersici
- 1 plic budinca de vanilie
- 6 linguri cu varf de zahar
- 400 ml frisca
- 10 gr gelatina (1 pliculet)

Preparare:
Blat:
Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorporat si albusul. Am dat o parte din compozitie in alt vas si am amestecat niste cacao (o lingura). Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt. si am dat la cuptor 15-20 min.
Cand se scoate de la cuptor se ruleaza cu hartie de copt pe un sucitor si se lasa la racit.
Crema:
300 ml de sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc.
Budinca se amesteca cu 50 ml sampanie si se adauga peste sampania cu zaharul care este pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecandu-se din cand in cand.
Gelatina se lasa la umflat in cateva lingurite de sampanie si se topeste intr-o cratita cu apa fierbinte.
Se bate frisca bine, se adauga peste ea sampania cu budinca si gelatina dizolvata. Se da la frigider (aici eu nu am avut rabdare sa o las ca nu mai aveam timp...)

Crema se intinde pe foaia de blat si se ruleaza, se strange bine in hartie de copt sau folie (cum preferati) si se da la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte).

Chiar si cu crema distribuita in strat mai subtie... mie mi s-a parut parca prea dulce... dar tot nu m-am putut abtine sa nu mananc (chiar daca am probleme cu colecistul... si tochitura nici nu pot sa gust macar...)

Asta a iesit....

Blat:





Ingrediente crema:
Sampania si zaharul pe foc:
Dupa ce am adaugat si budinca si s-a ingrosat:
Frisca batuta in care adaug sampania cu budinca:







17 comentarii:

  1. ti-a iesit foarte bine,stai linistita:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata!!! Si eu l-am ochit dar nu i-a venit inca randul":)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super bine arata. Eu n-am mai facut de cativa ani o rulada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craita, Bianca, Cristina... multumesc de aprecieri si de vizita... va pup...

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata excelent!
    Am notat ideea. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Miha... sunt sigura ca o sa iti iasa de nota 20..

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce simpatica e rulada, tigrata asa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult Nati... si pentru vizita...

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumoasa rulada...si pe mine ma tenteaza crema de sampanie..o sa-i vina ei randul..pana atunci poftesc la a ta:)

    RăspundețiȘtergere
  10. super!!!!foarte faina rulada, am notat si eu ideea!!!!pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte, foarte faina si apetisant arata.crema de sampanie, ce buna trebuie sa fie.
    Un pupic lui Mihai, si mi-ar place sa mai pui o poza, doua cu el.
    weekend placut va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  12. JM, Dana, Micul... multumesc foarte mult de vizita si aprecieri...va pup
    Micule... am sa mai pun poze cu Mihai.. promit...

    RăspundețiȘtergere
  13. arata grozav! si cred ca a iesit si foaarte aromata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos Pansy... Esti draguta ca intotdeauna... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  15. fELICITARI...ARATA TARE BINE, SI IDEEA IN SINE E DE 10+....AM SA O FAC SI EU

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails