"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 14 noiembrie 2010

Scoici umplute cu carne

De mult timp voiam sa fac aceste paste-scoici uriase cu carne tocata da nu gaseam de cumparat... Ieri am gasit in hipermarket si am si executat... Ce a iesit??.. E delicios...
Am combinat idei din mai multe retete...

Ingredinete:
- 250 gr paste tip scoici (din pachetul din poza am folosit jumatate)
- 400 gr carne tocata vita amestecata cu porc
- o cutie rosii cubulete
- o ceapa mare
- usturoi
- un morcov
- delikat
- boia de ardei iute
- 3 lingurite gris
- pasta de tomate
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Preparare:
Pastele scoici se fierb aproximativ 6 minute (se pun in apa cu sare cand clocoteste- am pus 2 linguri de sare in apa). Apoi se scot si se lasa la scurs sa se racoreasca.
In acest timp calim putin ceapa cu usturoiul peste care adaugam putina boia de ardei iute, apoi adaugam carnea tocata amestecata bine cu morcovul ras si 3 lingurite de delikat (sau sare- ce preferati). Se lasa pe foc si se amesteca din cand in cand. Dupa 10 min se adauga 3 linguri de rosii cubulete din cutie, se amesteca si se ma lasa pe foc inca 10 min. Cand am oprit focul am amestecat bine in carne si 3 lingurite de gris.
Se ia fiecare scoica si se umple cu carne folosind o lingurita si se pun intr-un vas uns cu ulei , in picioare (sunt usor de umplut deoarece de la fiert ele devin elastice- dar ia ceva timp). Eu am folosit mai multe vase- facand prima data nu stiam cat de multe vor fi.
Dupa ce am umplut tot vasul cu scoicile cu carne asezate in picioare, se pune apa- fara sa le acopete) , se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20-25 min.
In acest timp restul de rocii din cutie se pun la calit intr-o lingura de ulei si se lasa cam 5 min.. eu am mai pus apoi 3 linguri pasta de tomate si am mai lasat 5 min.
Dupa 20-25 min scoatem vasul de la cuptor, scoatem folia de aluminiu, punem pasta de rosii peste scoici si dam la cuptor pentru inca 10 min, de data aceasta neacoperite.
Se aseaza in farfurie, se presara patrunjel si le serviti dupa cum doriti... Eu le-am mancat cu smantana si Mihai la fel... (5 scoici mari cu smantana... si mai voia...)

Asa arata pastele pe care le-am cumparat:

In punga sunt 500 gr paste.





aici am pus apa, apoi am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor.
intr-un alt vas... au intrat impreuna la cuptor... au avut loc..


aici le-am scos si am pus pasta de rosii dupa care le-am mai bagat 10 min la cuptor...
Aranjate in farfurie.

19 comentarii:

  1. Frumoasa reteta!! Daca o sa gasesc am sa cumpar si eu sa fac.
    O saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faine ti-au iesit. Unde ai gasit paste?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca, Criss... multumesc de vizita si aprecieri.
    Criss... le-am gasit in Cora.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu n-am vazut asa paste mari si le-am cautat ca m-a atras si pe mine reteta...Noi in Timisoara nu avem Cora ;-((

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase scoicile! Felicitari in primul rand pentru rabdare, ai muncit destul de mult sa le umpli :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumuesc frumos de vizita...
    Liana... pana acum cateva zile nici in Cora nu se gaseau... Daca au aparut in Cora, cat de curand se vor gasi si in alte market-uri mai maricele...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand ai scris ultima oara de mana? Cand ai scris ultima oara o poveste? Scrie cu noi povestea de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  8. faina reteta,am facut si eu si sant intradevar gustoase!pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabriela, multumesc frumos.
    Boscodina... multumesc de vizita... trebuie sa vad ce ai mai pregatit...

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata bine si or fi si gustoase....dar nu am vazut nici o data paste din astea!O sa fiu mai atenta cint voi mai merge la hipermarket!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tare bine arata!Cu proxima ocazie o sa incerc si eu reteta ta!
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Janet.. sper sa le gasesti cat mai curand...
    Doinita... intr-adevar... au fost delicioase...
    Ratita, Gracias! Te espero en mi blog!
    Violette... multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici eu nu le-am zarit inca, dar nu-i timpul pierdut. Acum ca am vazut ce se poate face voi fi cu ochii in patru. Am adus cu mine si o stafeta a Prieteniei, ca sa aduca numai ganduri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  15. Am gasit si eu azi paste gigant (am luat tot scoici, dar aveau si alte feluri). Vreau sa le fac dupa reteta ta, dar cu carne de pui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Elena, Nati./.. va pup...
    Nati... cu siguranta va iesi f buna...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails