"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

luni, 23 mai 2011

Tort bowling

Acest tort este la set cu Tortul Roxi - este facut pentru baiatul colegei mele, Roxi, care a facut 18 ani... La multi ani Cosmin!!... Sa fii sanatos, fericit si norocos!!...
Interiorul a fost tot cel de la Tort Lissa

Cum v-am obisnuit cu povestile torturilor... si acesta are povestea lui!!!!...
Ambele torturi s-au vrut cu tema de bowlig, dar de unde am pornit de la ideea cu un tort cu tema de bowling 3D si unul cu desen... am ajuns doar la niste desene... si un tort cu trandafiri -Tort Roxi.
Probleme cu interiorul si asamblarea tortului nu am avut... dar ghinioanele au inceput cu momentul cand l-am rasturnat in tava pt ornare:
- tava nu a incaput in frigider... deci la 12,30 noaptea se cauta tava de cumparat... s-a rezolvat, am cumparat tava
- am vrut sa fac popice si minge 3D invelite in pasta de lapte praf si cu interior de salam de biscuiti: pasta prea moale... dar in final am nimerit-o (dupa multe incercari )
- pasta de lapte praf, asa cum am zis la Tort Roxi, se crapa... deci nu am avut cu ce sa invelesc popicele... am renuntat la idee dupa mai multe incercari
- mingea de bowling a baiatului e violet... deci am cumparat colorant violet... ff frumoasa culoare... dar pe frisca si pe pasta de lapte praf (ca am facut si acolo incercare... a iesit o culoare incerta, ceva intre mov f inchis si albastru sters...- se vede la mingea de pe tort...
- ca sa fac popicele albe, imi trebuia un fond care sa nu fie alb... M-am gandit la ceva culoarea pielei si am folosit colorantul pe care l-am folosit si la tort bust pt piele... ei... a iesit ceva roz pal... sa moooorrr... la tort de baiat.... Ulterior parca s-a mai "calmat" rozul...
- Sanda mi-a explicat cum sa fac contur din pasta de lapte praf la desene si sa le umplu (multumesc Sanda)... m-am gandit sa fac contur din royal icing .. in prima faza mi-a iesit, dar am lasat la frigider si probabil tragandu-si umezeala a devenit sfaramicios... Am renuntat la idee, am decupat popicele din imagine, le-am trasat contutul pe langa ele cu varful de cutit direct pe frisca si am umplut conturul cu duiul de 18 de la Wilton...
Pentru ca pe frisca culorile nu sunt la fel de puternice si rosu pt popice ar fi iesit un roz pal, am dat cu pensula inmuiata direct in gel rosu si diluata in apa.
Cum am vrut sa scriu un mesaj de La multi ani, am folosit aceeasi metoda si pentru mesaj... dar nu mi-a placut rezultatul, insa nu am mai avut timp sa repar pt ca trebuia sa ajung la servici... M-am gandit sa ii fac mai pe seara o placuta pe care sa scriu si sa acopere ce era scris direct pe frisca, dar cum tortul a plecat... nu am mai avut timp sa repar...

Ce pot sa zic in concluzie??.. Sa fie baiatul atat de norocos pe cat de multe ghinioane am avut eu cu ornatul!...

Diametrul tavii in care am copt blatul: 40/35cm, greutate tort inainte de ornare: 5,600 iar la banda de ciocolata au intrat 4 ciocolati de cate 100gr







8 comentarii:

  1. Foarte frumos! As incerca si eu decorul de ciocolata dar nu stiu unde gasesc folie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit foarte frumos tortul. Mai lasa deoparte autoctritica, pentru ca faci niste torturi superbe. Frisca este intinsa frumos, marginea este perfecta, popicele la fel, scrisul arata bine... ce mai vrei ? Tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Si pentru tort cat si pentru rabdarea de a trece peste aventurile cu ornatul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca fiecare dintre noi are peripetii in bucatarie. Sa ma vezi si pe mine ce trantesc si ce spume fac cand nu-mi iese ceva...
    Ai avut ceva de "tras" cu tortul asta, insa rezultatul final e super. Ce vrei, fara munca nimic nu prea reuseste. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta ,,odiseea'' tortului dar finalul e unul fericit asa ca felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. O cate am patit si eu ti-am mai spus dar daca esti inventiva si nu te lasi pana la urma trebuie sa iasa ceva ,trebuie sa-ti lasi nervii deoparte si sa gandesti la rece,iti spun din propria experienta,tot raul spre bine ca a iesit super,ce tare-i marginea pe nailon de ala de spargi umflaturile l-ai facut?

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru tortul minunat,felicitari pentru tenacitate si pentru rabdarea cu care ai gasit rezolvare la toate!!!Rezultatul a iesit minunat....

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails