"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Prajitura Raphaello

reteta e cu denumirea Raphaello pur si simplu, dar cum nu sunt bomboanele... am scris in fata prajitura...

Blat:
-10linguri zahar
- 10 linguri faina
- 10 oua
- 1 lingura apa
Se face un blat de tort.
Se coace in tava dreptunghiulara.
Cand se raceste, se taie in 2 parti: una subtire si una groasa.
Partea mai groasa se va insiropa cu un sirop de vanilie.

Sirop:
- 100 ml apa
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura zahar
... se fierb 2-3 minute
Blatul se va insiropa rece.
Dupa ce este insiropat, pe blat se va pune o crema facuta astfel:

Crema:
- 250 ml lapte
- 2 ciocolate albe
... se aseaza pe foc laptele in care se pune ciocolata bucatele
Cand ciocolata este topita, se adauga partea subtire din blat, faramitata. Se fierbe 2-3 min pana se face ca o mamalig. Se da apoi la rece.
Cand s-a racit, se adauga
- 150 gr nuca de cocos
- 6-7 linguri cu varf de frisca batuta
Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se pune frisca.
Se taie in dreptunghiuri.
Se orneaza dupa preferinte.







reste laptele cu ciocolata topita se pune partea de blat rupta bucatele si se amestecapana devine ca o mamaliga

apoi se ia de pe foc si se adauga fisca si nuca de cocos

se intinde aceasta pasta peste partea de blat ramasa intreaga

apoi se intinde frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails