"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

miercuri, 3 august 2011

Tocanita de cartofi cu carne

Cand am facut Ciorba radauteana, felul doi a fost tocanita de cartofi (m-am gandit ca merge avand in vedere ca ciorba nu avea cartofi)...
Ingrediente:
- o bucata mare de piept de pui (sau carne de porc)
- 1,5 kg cartofi
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- patrunjel
- 2 linguri pasta de tomate
- o lingurita boia de ardei
- sare, piper
Preparare:
Carofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Ceapa se curata si se spala marunt
Morcovii se curata si se taie dupa preferinta.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei jumatate de minut, se adauga o lingurita de boia (dulce/ iute - ce preferati) se amesteca si se lasa la calit pana se uniformizeza culoarea, dupa care se adauga carnea spalata si taiata bucati. Se caleste cate 2 minute pe fiecare parte cu morcovii alaturi, dupa care se adauga cartofii si se acopera cu apa. Se lasa la fiert 30 min dupa care se adauga cele 2 linguride pasta de tomate dizolvate in 100 ml apa fierbinte in care am adaugat si piper, delikat/sare. Se mai lasa la fiert 10 min si se opreste focul . Se presara deasupra patrunjel tocat marunt.



2 comentarii:

  1. Foarte bine arata si eu am facut alaltaieri,dar n-am pus morcovi ca se strica tare repede cand sunt calduri mari,pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails