"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

marți, 20 martie 2012

Prajitura Bounty Bars

Inca o prajitura de pe blogul Laurei Sava: Prajitura Bounty Bars. Am facut aceasta prajitura de ziua mea (4 martie), dar pana acum nu am avut timp sa o pun pe blog!...
Multumesc Laura pentru reteta!...
Blat:
- 125 gr unt/margarina
- 100 gr zahar brun
- 3 oua
- 200 gr faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos
Insiropat (optional):
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 75 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blatul: Se mixeaza untul/margarina cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele.
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern. Se incorporeaza in crema de unt/margarina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( tava mea: 24/34 cm) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit.
Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C (la mine la foc mic, pt ca nu am cuptor cu grade). Se lasa apoi blatul la racit.
Siropul: Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul).
Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)
Glazura: Se rupe ciocolata in bucati si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.

Eu ador prajiturile cu cocos, dar sotul nu este adeptul, din acest motiv nu prea fac retete cu nuca de cocos.


Aici am pozat sa vedeti cum mi-a iesit mie compozitia de blat ca si consistenta:

am intins bine compozitia de blat:

blatul scos de la cuptor:

ingredientele de crema:

crema de cocos intinsa peste blat:

si glazura deasupra cremei:

feliata:

22 de comentarii:

  1. Foarte buna cine adora cocosul.Am facut-o si eu de foarte multe ori.Delicioasa!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cred ca e delicioasa,am salvat si eu reteta de mult dar inca n-am facut-o!Arata apetisant,iar eu ador cocosul!Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna, noua ne place mult de tot cocosul, asa ca am s-o incerc cu siguranta.
      Pupici lui Mihai.

      Ștergere
  3. Doamne cum poate sa arate....am o fantana arteziana acum...pupici Dia

    RăspundeţiȘtergere
  4. si eu sunt mare fan bounty bars, iar cand n-am timp s-o fac eu, cumpar din comert (desi rezultatul nu e atat de bun)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta asa este!... Nu se compara!.. Multumesc de vizita!

      Ștergere
  5. Foarte bine arata prajitura,sper sa reusesc sa fac si eu!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina... multumesc... Asta e si problema mea: de cand vad o prajitura care imi place, pana o fac... tare mult mai dureaza!...

      Ștergere
  6. Foarte frumoasa si sigur buna. Nic nu este foarte greu de facut si cu ingrediente putine. Multumesc pentru idee.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Cu siguranta imi place pentru ca cocosul este preferatul meu!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Frumos si delicios!!!! :P
    Ma bucur ca ai incercat-o!!!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Oare ,eu o am pe blog?nu mai stiu daca am postat-o ca de placut imi place tare mult,ti-a iesit super fainuta

    RăspundeţiȘtergere
  10. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundeţiȘtergere
  11. oh, ce buna trebuie sa fie! imi place tare mult aroma de cocos <3 Pup

    RăspundeţiȘtergere
  12. O am si eu pe lista, o bunatate! La multi ani cu scuzele de rigoare pt. intarziere :*

    RăspundeţiȘtergere
  13. Cum mie imi place tare mult cocosul cred ca nu m-as mai opri, atat de fain arata.
    Te tzuc cu drag Feli !

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails