reteta e cu denumirea Raphaello pur si simplu, dar cum nu sunt bomboanele... am scris in fata prajitura...
-10linguri zahar
- 10 linguri faina
- 10 oua
- 1 lingura apa
Se face un blat de tort.
Se coace in tava dreptunghiulara.
Cand se raceste, se taie in 2 parti: una subtire si una groasa.
Partea mai groasa se va insiropa cu un sirop de vanilie.
Sirop:
- 100 ml apa
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura zahar
... se fierb 2-3 minute
Blatul se va insiropa rece.
Dupa ce este insiropat, pe blat se va pune o crema facuta astfel:
Crema:
- 250 ml lapte
- 2 ciocolate albe
... se aseaza pe foc laptele in care se pune ciocolata bucatele
Cand ciocolata este topita, se adauga partea subtire din blat, faramitata. Se fierbe 2-3 min pana se face ca o mamalig. Se da apoi la rece.
Cand s-a racit, se adauga
- 150 gr nuca de cocos
- 6-7 linguri cu varf de frisca batuta
Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se pune frisca.
Se taie in dreptunghiuri.
Se orneaza dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu