Aceasta este friptura de miel pe care am facut-o de Paste si pe care abia acum am reusit sa o postez!!...
Cum in prima zi de Paste am fost la iarba verde si am facut gratare, aceasta friptura am facut-o in a doua zi... dar cat am fost plecati, carnea de miel a stat la... marinat...
Deci... am spalat bine carnea si am pus-o intr-o cratita cu
- vin,
- apa,
- ceapa taiata felii,
- usturoi
- piper
- sare
- rozmarin
- oregano
- cimbru
Am acoperit cratita cu folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 ore. Asa arata cand am scos-o de la frigider.
Cu ingredintele din poza de mai jos (vin, ulei de masline, condimente de miel, cimbru, rozmarin, oregano, piper macinat, sare), am uns carnea scoasa si scursa bine de zeama in care a stat la marinat si am impanat-o cu usturoi (am bagat in crestaturi mici bucati de usturoi)
Am dat la cuptor aproximativ o ora si jumatate.
Sotul a gatit, sotul a mancat... si tot el a zis ca a fost delicioasa... "ti se topea in gura de frageda"... Daca zice el asa el... El e criticul!!
sper ca ti-a iesit bine, ca nu-mi place mielul si nici nu stiu sa il gatesc :))
RăspundețiȘtergerepare caa fost tare bun ! aromat si fraged.
RăspundețiȘtergere