Ingredinete:
- 300 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 gr unt
- 2 oua
- 140 ml lapte (eu am pus iaurt 200 ml)
- 1 praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 150 gr afine
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat panase obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga ouale pe rand, mixand foarte bine pana se incorporeazafiecare, apoi se adauga, intermitent, laptele si faina cernuta cu praful de copt. La sfarzit se adauga afinele amestecand usor cu paleta, ca sa nu se sfarame.
Compozitia obtinuta se adauga in forme (eu am avut hartie de briose, deci nu am mai uns si tapetat nimic). Se dau la cuptor si se tin aproximativ 30 min (se incearca cu scobitoarea).
Mi-au placut foarte mult... Pufoase si fragede...
cum arata compozitia dupa ce s-au incorporat ouale:
compozitia inainte sa punem afinele are o consistenta mai mult spre aluat...
cu afinele incorporate:
au iesit 18 de toate , din compozitia de mai sus.
si sectiune:
super,au iesit bine,o sa pun si eu iaurt,cred ca sant bune asa,o zi placuta
RăspundețiȘtergereArata super si ma gandesc ca si gustul este pe masura !
RăspundețiȘtergeresi noi suntem fani briose , ne plac de toate felurile !!!
RăspundețiȘtergereSuper! Iubesc briosele cu afine! Ale tale sunt frumoase ,frumoaes!
RăspundețiȘtergereWow, da' ce bine ti-au iesit! :p Vreau si eu una...
RăspundețiȘtergereArata atat de bine!!!!Fac si eu ca altfel mor de pofta....
RăspundețiȘtergere:((:((:(( am incercat sa fac si eu briose cu afine...nu au iesit:(( s-a lipit compozitia de hartie si parca sunt crude la mijloc:(((( unde am gresit ? am facut exact cum scrie reteta...
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca nu ti-au iesit... Genul acesta de compozitie cu ouale incorporate pe rand in crema de unt mi-a iesit intotdeauna si am preferat-o altor retete.. Nu stiu ce ai facut ca sa iti zic unde ai gresit!... Nu ai respectat intocmai cantitatile?? Nu a fost untul tocmai proaspat (o fi avut apa in el)?? Nu ai incorporat ouale pe rand, mixand sa le incorporezi f bine in compozitie inainte sa il pui pe urmatorul?? Sau la cuptor a fost prea tare focul?? Dupa cum am zis, reteta am luat-o dintro revista si mi-a iesit...
Ștergere