Am luat reteta din revista "Libertatea pt femei-Retete"
- Preparare: 10 min
- Asteptare: 1 zi
- Fierbere: 60 min
- 1 kg caise bine coapte
- 800 gr zahar
Preparare:
1. Caisele se spala, se rup in doua si li se scot samburi. Fructele se taie marunt si se amesteca cu zaharul si se lasa la rece de pe o zi pe alta
2. A doua zi, dulceata se aseaza pe foc mare si se amesteca pentru a evita lipirea. Se lasa un sfert de ora, amestecand si inlaturand spuma, apoi se da la mic focul si se lasa sa fiarba pana ce dulceata este legata
3. Dulceata se pune calda in borcane (eu am pus in borcane imediat dupa ce am oprit focul), se pune capacul si se lasa cu gura in jos 5 min.
Eu am facut cantitate dubla si au iesit exact cate borcane vedeti in imaginile de mai jos.
ce dulceata buna ai facut,,,yummy
RăspundețiȘtergereMultumesc Ina!... E prima data cand am facut... mi-a placut ce a iesit, si ca aspect si ca gust!!
RăspundețiȘtergereE una dintre cele mai bune dulceturi...O ador!Pupici
RăspundețiȘtergerece simpatica esti ,ai pus tot setul de cutite sub borcane,are o culoare traznet dulceata asta a ta
RăspundețiȘtergeree dulceata mea preferata!!!
RăspundețiȘtergereE GEM !!!! Nu dulceata.Invatati oameni odata diferenta dintre cele doua preparate.
RăspundețiȘtergereDragomir.
Gemul e ca o pasta... Atata timp cat am pus BUCATI de fructe, eu stiu ca e dulceata... Mie personal nu imi place gemul... Si in revista, denumirea era tot de dulceata..., deci lasand la o parte ideile mele personale despre definitia gemului, in revista la fel era denumita: DULCEATA...
ȘtergereAm si eu o intrebare: Nu este prea dulce dulceata?
RăspundețiȘtergereIntreb pentru ca mie nu imi place prea dulce si tocmai vreau sa fac si eu dulceata de caise.