La multi ani in Noul An!
Am gasit aceasta reteta pe Lifestyle Cuisine, inainte de acest Revelion.... Cu uimire insa constat ca daca vreau sa intru pe blog... nu ma lasa, mesajul fiind "blogul a fost eliminat", dar ultima postare o are pe 5 ian 2012... Nu stiu ce s-a intamplat...
Deci sa revenim... am vazut aceasta reteta si am salvat-o zicandu-mi ca odata.... candva.... o voi incerca... Pe 31 dec 2011 pe la ora 12 inca nu stiam ce voi face... si mai tarziu m-am hotarat sa incerc reteta... care uimitor a placut pretentiosului meu!...
Crema:
Siropul:
Dupa ce am insiropat blaturile incepem sa le asamblam de jos in sus pana la ultimul blat mic, punand intre ele crema de portocale.
Il decoram cu frisca si ciocolata sub diferite forme
Blatul:
Am gasit aceasta reteta pe Lifestyle Cuisine, inainte de acest Revelion.... Cu uimire insa constat ca daca vreau sa intru pe blog... nu ma lasa, mesajul fiind "blogul a fost eliminat", dar ultima postare o are pe 5 ian 2012... Nu stiu ce s-a intamplat...
Deci sa revenim... am vazut aceasta reteta si am salvat-o zicandu-mi ca odata.... candva.... o voi incerca... Pe 31 dec 2011 pe la ora 12 inca nu stiam ce voi face... si mai tarziu m-am hotarat sa incerc reteta... care uimitor a placut pretentiosului meu!...
Blat:
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 180 gr faina
- 30 gr cacao
- un praf de sare
Crema:
- doua linguri amidon
- 250 ml suc natural de portocale
- 350 ml frisca lichida
- esenta de portocala
- 3-4 linguri de zahar
- 1 lingura de miere (asta am adaugat eu)
Siropul:
- 200 ml suc natural de portocale(am pus mai mult)
- 2-3 linguri de zahar
- esenta de portocala
Dupa ce am insiropat blaturile incepem sa le asamblam de jos in sus pana la ultimul blat mic, punand intre ele crema de portocale.
Il decoram cu frisca si ciocolata sub diferite forme
Blatul:
Foarte bun si frumos tortul.O crema asemanatoare am si eu.Te pup si iti urez sa ai un an bun si frumos.
RăspundețiȘtergereFoarte fain tortul, se pare ca aceasta persoana de la care ai luat reteta, fura retele de pe site-uri straine, chiar azi au vorbit fetele pe fb...te pup :*
RăspundețiȘtergereFelis blogul a fost eliminat deoarece folosea poze de pe siteuri straine
RăspundețiȘtergereDiaMAr... multumesc...am sa caut si la tine sa vad alte variante e reteta!...
RăspundețiȘtergereDana, Andreea!...multumesc de informare!... Nu m-as fi gandit la asa ceva!... Ii admiram in schimb pozele perfecte!... Fara cusur!... Pe fb nu prea am timp sa stau... 2-3 min la 2 zile... cam asa!...
Tortuletul a iesit super.
RăspundețiȘtergereSi bun trebuie sa fi fost!
buna combinatia, cred ca fost delicios.
RăspundețiȘtergereCum sa nu te gindesti? si cite or mai fi care copiaza tot de la altii, ehee!
vroiam sa te intreb de ce coci blatul in hirtie? iese cu multe santuri si e mai complicat de indreptat. stiu ca e mai usor de curatat, dar arata mai bine fara ;)
Nu stiu daca ti-am facut urarea, deci: "La multi ani sanatosi!"
Ccris... multumesc...Macar la mine pozele sunt sigura ca sunt ale mele... blatul de la masa si faianta sunt aceleasi! :))
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul.
RăspundețiȘtergereSa aveti un an nou mai bun, mai prosper si mai fericit.
Delicios tortulet! Imi place cum l-ai ornat.
RăspundețiȘtergereFoarte bun trebuie sa fie.Imi place crema de portocale.Si l-ai ornat foarte frumos.
RăspundețiȘtergerePupici lui Mihai si un an nou plin de fericire si noroc iti doresc.
ca sa vezi...si eu am facut de Revelion tot tort de portocale! la multi ani, desi cu intarziere!
RăspundețiȘtergerecorect, cind muncesti sa le faci tu e foarte bine, dar sa copiezi poze si sa te lauzi ca-i munca ta...nu-i normal deloc. Scopul e sa incerci, sa vezi ca-i buna reteta si sa impartii cu altii reusitele, dar si rateurile, ca din toate avem de invatat
RăspundețiȘtergereCriss... Alexandrina, Micul multumesc frumos!... Un AN Nou mai bun si voua!
RăspundețiȘtergereAdnia... ma bucur.. am sa trec sa vad si reteta ta!.. LA multi ai in Noul An!
Cccris... chiar ieri cand veneam de la servici ma gandeam la tine ca ai ajuns sa faci o adevarata arta din torturile tale... si cred ca iti ia ceva timp!...
Arata super si sunt sigura ca si gustul este foarte bun !
RăspundețiȘtergereSi eu folosesc hartie la copt, cu prima ocazie fac poze sa vezi cum o asez eu si imi ies marginile perfecte.
Foarte frumos tortul!Un an cat mai bun tie si familiei tale!
RăspundețiȘtergereSuper bun trebuie sa fi fost si tare aromat!Pupici!
RăspundețiȘtergereAdina, Flory.. multumesc frumos de aprecieri si vizita!... Un AN mai bun si voua!
RăspundețiȘtergerearata tare bine! La multi ani!
RăspundețiȘtergereDa si mie mi-a facut cu ochiul reteta asta.. Apoi am aflat de isprava! oricum arata demential si cred ca-i tare tare bun! Te pup
RăspundețiȘtergere