Ingredinte:
- 500 gr foi Lasagna Barilla (eu am folosit o cutie de 250 gr si mi-au mai ramas foi)
- 400 gr sos Olive Barilla
- 500 gr carne tocata (eu am avut pulpa de pui)
- 1 ou
- 100 gr smantana
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura cu unt
- busuioc (eu nu am avut)
- sare
Preparare:
1. Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei impreuna cu morcovul taiat cubulete. Adauga carnea tocata si lasa sa se inabuse
2. Condimenteaza cu sare, toarna sosul Olive Barilla si adauga usturoiul taiat feliute si ardeiul tocat marunt... Lasa sa mai dea in cateva clocote si aromatizeaza cu busuioc tocat fin.
3. Unge un vas termorezistent cu unt. Aseaza un strat de foi de lasagna, apoi unul de carne si legume. Repeta operatiunea pana termini toate ingredientele.
4. Unge deasupra cu ou batut si amestecat cu smantana. Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor aproximativ o ora. Indeparteaza folia si mai lasa cateva minute, sa se rumeneasca deasupra.
Pot sa va zic ca a iesit delicios... Mihai a mancat si tot mai voia...
Oho...tu ai facut cantitate mica:) Eu fac dintr-u pachet de paste si ne ajunge 2 zile:)
RăspundețiȘtergereE foarte buna, si noua ne place f mult.
Ti-a iesit super faina.
Pupici
Ce bine ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereNeatza , Felis. Bravo!
Foarte bine arata ,nici eu n-am facut pana acuma ,poate cu reteta asta o sa am curajul sa ma apuc:)
RăspundețiȘtergereTe pup si eu Bianca... am facut mai putin pt ca nu stiam gustul... si daca ne va place.... Data viitoare cu siguranta voi face portie mare...
RăspundețiȘtergereGaby... multumesc frumos... Te pup...
RăspundețiȘtergereCakeni.... multumesc... merita incercat.. si mai ales cu carne tocata de pui, nici nu e asa de grea... Tocmai din acest motiv i-am dat si lui Mihai
RăspundețiȘtergereCe bine arata..n-ai zice ca ai facut prima data lasagna...fff buna!!!
RăspundețiȘtergereo zi frumoasa!
Violette... multumesc frumos... O zi frumoasa si tie
RăspundețiȘtergereti-a iesit foarte frumos.bravo!!!!dar nu mai ai nevoie sa chetuiesti pe sos fa-l singura.baza e sosul bechamel si cel bolognez.gasesti pe toate blogurile retete,chiar si pe al meu.ca e lasagna bologneza sau nu trebuie sa ai sos bechamel ,restul e cum vrei.
RăspundețiȘtergerebuuna,nu stiu cu usturoiul,dar trebue incercat
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru daruirea cu care ingrijiti acest blog, insa, nu pot sa nu remarc faptul ca sunt atat de multe ambalaje colorate...
RăspundețiȘtergereGanduri bune!
Ti-a venit super!
RăspundețiȘtergereSi eu le fac odata pe luna ..nu lipsesc..ne plac mult !
o zi buna..pa!
Pansy... multumesc frumos.. Am sa trec pe la tine sa caut reteta de sos... Te pup si ma bucur ca m-ai vizitat!!..
RăspundețiȘtergereIna... e foarte buna cu usturoi... garantat... Multumesc si te pup...
RăspundețiȘtergereVirtualkid... multumesc de vizita si de aprecieri... Partea cu ambalajele... nu cred ca am inteles exacat ce ai vrut sa zici!!...
RăspundețiȘtergereNicoleta.. multumesc frumos... si de vizita si de aprecieri... te mai astept...
RăspundețiȘtergereUna din mâncărurile mele favorite. Arată super!
RăspundețiȘtergere