Blat:
-6 oua,
-300 g zahar,
-260g faina+30g cacao
(aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti),
-1 praf de copt,
-zahar vanilat sau esenta de care vreti;
Crema:
-1/2 l lapte,
-3 galbenusuri,
-3 linguri amidon alimentar,
-3 linguri de faina,
-6 linguri zahar,
-4 linguri cacao,
-150g unt sau margarina
-2 linguri zahar pudra;
Sirop:
-8 linguri zahar,
-3 cani apa;
Glazura:
-200 cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte),
-75 ml frisca lichida
Ingredientele pt blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat;
-se incorporeaza si galbenusurile
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cumptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt
Ingredientele pt crema:
se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao
-se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare
-se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa
-se bate spuma untul cu cele 2-3 linguri de zahar pudra
-din crema racita se pune cate un pic in bolul cu untul batut si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca
-si la final arata asa
-si la final arata asa
-blatul scos din cuptor si rasturnat:
- se uda folie si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul)
- se insiropeaza si se unge cu crema:
-se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)
Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati
Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata Se toarna peste blatul taiat bucati
Felicitari Felis.Amandinele tale arata super mai ceva ca cele de cofetarie.
RăspundețiȘtergereAm o intrebare,la blat nu folosesti si galbenusurile?
Succes si la cat mai multe postari.
Ariana... multumesc foarte mult... cu intrebarea ta am vazut ca sarisem o informatie la reteta... Am adaugat-o... multumesc inca odata si scuze de informatie incompleta...
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru raspuns.
RăspundețiȘtergerefelis, ce dimensiune are tava asta in care ai copt blatul??
RăspundețiȘtergere24/34 cm
RăspundețiȘtergerems fain
RăspundețiȘtergereBuna Felis, imi poti spune te rog cam ce greutate are la final prajitura ( toata tava)?
RăspundețiȘtergereMultumesc,
Oana Florea Constanta- curs Dna. Viorica Dinu