"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 13 decembrie 2009

Amandine

Multumesc Anasia!!
Blat:
-6 oua,
-6 linguri de apa rece,
-300 g zahar,
-260g faina+30g cacao
(aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti),
-1 praf de copt,
-zahar vanilat sau esenta de care vreti;
Crema:
-1/2 l lapte,
-3 galbenusuri,
-3 linguri amidon alimentar,
-3 linguri de faina,
-6 linguri zahar,
-4 linguri cacao,
-150g unt sau margarina
-2 linguri zahar pudra;
Sirop:
-8 linguri zahar,
-3 cani apa;
Glazura:
-200 cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte),
-75 ml frisca lichida
Ingredientele pt blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat;
-se incorporeaza si galbenusurile
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cumptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt
Ingredientele pt crema:

se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao

-se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare
-se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa

-cand e gata, se pune la racit
-se bate spuma untul cu cele 2-3 linguri de zahar pudra
-din crema racita se pune cate un pic in bolul cu untul batut si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca

-si la final arata asa
-blatul scos din cuptor si rasturnat:
- se uda folie si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul)
- se insiropeaza si se unge cu crema:
-se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)
Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati
Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata Se toarna peste blatul taiat bucati

7 comentarii:

  1. Felicitari Felis.Amandinele tale arata super mai ceva ca cele de cofetarie.
    Am o intrebare,la blat nu folosesti si galbenusurile?
    Succes si la cat mai multe postari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ariana... multumesc foarte mult... cu intrebarea ta am vazut ca sarisem o informatie la reteta... Am adaugat-o... multumesc inca odata si scuze de informatie incompleta...

    RăspundețiȘtergere
  3. felis, ce dimensiune are tava asta in care ai copt blatul??

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Felis, imi poti spune te rog cam ce greutate are la final prajitura ( toata tava)?
    Multumesc,
    Oana Florea Constanta- curs Dna. Viorica Dinu

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails