Am facut-o eu in mare viteza... in acelasi timp incercand inca o mancare si o noua prajitura... era sa le fac praf pe toate... dar au iesit comestibile... toate... :)
Ingredinete:
Blat:
- 3 oua
- 3 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
Crema:
- 350 ml sampanie Angeli de piersici
- 1 plic budinca de vanilie
- 6 linguri cu varf de zahar
- 400 ml frisca
- 10 gr gelatina (1 pliculet)
Preparare:- 3 oua
- 3 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
Crema:
- 350 ml sampanie Angeli de piersici
- 1 plic budinca de vanilie
- 6 linguri cu varf de zahar
- 400 ml frisca
- 10 gr gelatina (1 pliculet)
Blat:
Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorporat si albusul. Am dat o parte din compozitie in alt vas si am amestecat niste cacao (o lingura). Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt. si am dat la cuptor 15-20 min.Cand se scoate de la cuptor se ruleaza cu hartie de copt pe un sucitor si se lasa la racit.
Crema:
300 ml de sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc.
Budinca se amesteca cu 50 ml sampanie si se adauga peste sampania cu zaharul care este pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecandu-se din cand in cand.
Gelatina se lasa la umflat in cateva lingurite de sampanie si se topeste intr-o cratita cu apa fierbinte.
Se bate frisca bine, se adauga peste ea sampania cu budinca si gelatina dizolvata. Se da la frigider (aici eu nu am avut rabdare sa o las ca nu mai aveam timp...)
Crema se intinde pe foaia de blat si se ruleaza, se strange bine in hartie de copt sau folie (cum preferati) si se da la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte).
Chiar si cu crema distribuita in strat mai subtie... mie mi s-a parut parca prea dulce... dar tot nu m-am putut abtine sa nu mananc (chiar daca am probleme cu colecistul... si tochitura nici nu pot sa gust macar...)
Asta a iesit....
Blat:
Ingrediente crema:
Sampania si zaharul pe foc:
Dupa ce am adaugat si budinca si s-a ingrosat:
Frisca batuta in care adaug sampania cu budinca:
ti-a iesit foarte bine,stai linistita:)
RăspundețiȘtergereSuper arata!!! Si eu l-am ochit dar nu i-a venit inca randul":)
RăspundețiȘtergereSuper bine arata. Eu n-am mai facut de cativa ani o rulada.
RăspundețiȘtergereCraita, Bianca, Cristina... multumesc de aprecieri si de vizita... va pup...
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,super...
RăspundețiȘtergeremultumesc Surac...
RăspundețiȘtergereArata excelent!
RăspundețiȘtergereAm notat ideea. ;)
Multumesc Miha... sunt sigura ca o sa iti iasa de nota 20..
RăspundețiȘtergereCe simpatica e rulada, tigrata asa!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Nati... si pentru vizita...
RăspundețiȘtergerefoarte frumoasa rulada...si pe mine ma tenteaza crema de sampanie..o sa-i vina ei randul..pana atunci poftesc la a ta:)
RăspundețiȘtergeresuper!!!!foarte faina rulada, am notat si eu ideea!!!!pupici:*
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte faina si apetisant arata.crema de sampanie, ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereUn pupic lui Mihai, si mi-ar place sa mai pui o poza, doua cu el.
weekend placut va doresc.
JM, Dana, Micul... multumesc foarte mult de vizita si aprecieri...va pup
RăspundețiȘtergereMicule... am sa mai pun poze cu Mihai.. promit...
arata grozav! si cred ca a iesit si foaarte aromata.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Pansy... Esti draguta ca intotdeauna... Te pup
RăspundețiȘtergerefELICITARI...ARATA TARE BINE, SI IDEEA IN SINE E DE 10+....AM SA O FAC SI EU
RăspundețiȘtergere