"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

joi, 17 decembrie 2009

Tort diplomat cu piscoturi


Multumesc Criss
Ingrediente:
-20 g gelatina
-5 oua
-1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa,
-1/2 l lapte
-1 lingura faina -
-300 g zahar -
-500 g frisca lichida
-piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte.
Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.Intre timp pregatiti o cratita. Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe dupa modelul dorit. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati.
A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.






















5 comentarii:

Related Posts with Thumbnails