"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 17 ianuarie 2010

Chinezoaica


Ingredinete:
-6 oua
-200 gr margarina/unt
-400 gr zahar
-300 gr nuca macinata
-150 gr faina (merge si mai putin)
-50 gr cacao
-praf de copt
-esente

Preparare:
Se freaca margarina cu 200 gr zahar, se adauga cacao, nuca, faina alba cu praf de copt si albusurile batute spuma. Se da la cuptor 20-25 min la foc potrivit.
Galbenusurile se freaca cu 200 gr zahar pana se face o crema.
Se pune peste aluatul copt, se rade ciocolata si se da la cuptor pana se intareste glazura.




blatul scos de la cuptor

punem galbenusurile frecate cu zahar

presaram ciocolata rasa

gata scos de la cuptor

8 comentarii:

  1. Foarte buna! O fac si eu decat ca o numesc prajitura cu nuca
    Imi place numele de chinezoaica ;-D
    Gustos blogul tau!
    salutari din partea mea,
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Nicoleta. Eu asa o stiu dintotdeauna...si asa am lasat-o...

    RăspundețiȘtergere
  3. vaai, de asta facea si mama, prajitura chinezeasca ii zicea, mi s-a facut o pofta de mor! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dahnah... pai .. e un fel de "prajitura de la mama de acasa"... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, super prajiturica. Voiam sa o fac si eu, sa pun reteta. Eu o faceam un pic altfel la preparare, dar din aceleasi ingrediente. Ideea de baza este aceeasi. Arata foarte bine! Am mai vazut-o facuta si altfel, dar eu o stiu asa, ca la tine. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. spui ceva de esente dar retete nu contine deloc esente unde se pun acestea

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuze de omisiune, nici nu vazusem: nu totdeauna pun in acelasi monet- se pune in blat... uneori pun inainte de a amesteca cu albusurile, alteori dupa. Recomandat este in compozitie inainte de a amesteca cu albusurile batute spuma.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails