"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

luni, 4 ianuarie 2010

Sufleu de dovlecei

Sursa : practic in bucatarie...

Ingrediente:
-6 oua
-3 dovlecei (eu am pus 4)
-2 legaturi marar (cred ca merge una)
-250 gr branza de vaci
-250 gr telemea de vaca
-4 linguri pesmet alb
-100 g unt
-200 gr smantana (de asta eu am uitat... )

Preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se spala, se rad (prin razatoarea mica-completarea mea) si se scurg. Se condimenteaza si se dau la rece. Se spala mararul, se toaca, se bat ouale, se adauga branza -rasa, smantana si se pun peste marar si pesmet. Puneti compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor. Lasati pana se rumeneste sufleul, se rastoarna si se serveste cu iaurt... (am incercat si eu ... merita sa inceracti... nici nu mi-as fi inchipuit cat de buna poate fi combinatia)

PS: autorul retetei a uitat dovleceii din reteta la rece... sa nu uitat sa ii puneti... ca daca autorul a uitat dovleceii la rece... eu am uitat smantana, dar tot a iesit delicios...











6 comentarii:

  1. Minunat sufleul frumoaso :)) trebuie sa il incerc si eu,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Claudia... Alison ... multumesc frumos dragutelor .. va pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. cam asa fac si eu sufleul si de conopida si de dovlecei cu 2 feluri de branza.dar 6 oua cred ca e exagerat.in plus eu bat abusurile spuma.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna pansy, ma bucur ca ai trecut pe aici!...
    Cat despre reteta... asa era in revista, am respectat si a iesit f buna... Mai depinde si de vasul in care se face... La sufleul de brocoli, am facut dupa combinatie de retete si "dupa ochi" la ingredinte... si am pus 2 oua... dar si vasul era mai mic... Recunosc ca fac sufleu cand nu am chef de gatit... asta presupune ca bat repede ouale cu furculita, intregi... si arunc restul ingredintelor... si poi... cu ele in cuptor :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails