"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Choux a la creme


Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta..

Pentru "coji":
- 250 ml apa
- 100 gr margarina
- sare
- 7 linguri faina
- 3 oua
Se pune apa la fiert cu margarina, am lasat pana s-a topit margarina, se adauga faina si sarea. Faina se adauga toata dintr-o data si se amesteca bine... In timp ce amestecam faina am luat cratita de pe foc... Se lasa putin la racit si apoi se adauga ouale intregi unul cate unul: se adauga un ou, se amesteca bine (eu de lene am bagat mixerul) dupa ce s-a incorporat primul ou se adauga al 2-lea. La fel si al 3-lea dupa ce a fost incorporat al 2-lea.
Se pune in forma de ornat (posh) si intr-o tava, pe hartia de copt se pune compozitia sub forma unor fursecuri.
Se dau la cuptor pana devin aurii...
Pt crema de vanilie:
- 400 ml lapte
-3 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- vanilie
- coaja rasa citrice
- 2 oua
- 3 linguri unt
Se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Margarina se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza

Prepararea cremei de vanilie:







Prepararea "cojilor":







Frisca:





20 de comentarii:

  1. foarte bine ti-au iesit,eu inca nu am incercat,nu am avut curaj...dar o sa fac in curand:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina reteta,dar pot sa te rog sa incerci sa nu mai faci cu margarina, de curand am studiat cum se face margarina si propun sa te uiti si tu sunt siguri daca citesti no sa mai faci prajituri cu margarina. Sper ca nu am deranjat si bafta incotinuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de finutz au putut sa-ti iasa! Tare dragute! Arata mai bine ca la cofetarie! Felicitari! Tocmai m-am facut google friend la tine pe blog ca sa te am aproape :). Treci si pe la mine daca-ti face placere. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Craita, sigur vei reusi... si mie mi-a fost teama...
    Surac, multumesc de sfat, nu are cum sa ma deranjeze...
    Andreea multumesc de aprecieri...
    Multumesc mult de vizita...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am revenit,cu unt ies asa bune si faine prajiturile, dar sa fie unt de calitate si 80% grasime. Numai bine si o duminica placuta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Felis, arata super! O singura intrebare am: cand le scoti din cuptor ca sa nu se lase? Sau le mai lasi putin?...mie mi s-a intamplat sa mi se lase...Merci si puuup

    RăspundețiȘtergere
  7. super faine ti-au iesit!o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Surac, multumesc, asa am sa fac.
    Petit Foury.. asa cum am zis si in reteta le las pana devin aurii... eu mai verific cuptorul si daca sunt crescute, dar inca nu si-au schimbat culoarea, mai si scot tava afara din cuptor si o intorc, iar cand sunt gata, le scot pur si simplu... Nu mi s-a intamplat sa se lase... Compozitia trebuie sa die ff lipicioasa. E dificil de pus in posh, dar m-am obishnuit.
    Gabriela, multumesc de aprecieri... si tie la fel, duminica placuta...
    Multumesc la toata lumea de vizita..

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut si eu de curand! Foarte bune!
    Cam multa munca pentru o clipita de placere! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Miha... Sa stii ca mie nu mi se pare multa munca.. chiar mi se par simple de facut... Daca mi se pareau complicate, la eclere nu mai veneam seara de la servici si la ora 22 sa ma apuc de inca un rand... Mai ales a fost simplu ca am facut si mancare in paralel... altfel cat lasi la racit si la crema si la coca... sunt timpi mort...
    Multumesc de vizita si de aprecieri...

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt foarte bune...si se papa cat ai clipi...Felis ai turnat compozitia cu pos si forma de plastic sau inox, ca si-au pastrat forma...eu am din plastic si nu prea iese asa de frumoase si bine conturate

    RăspundețiȘtergere
  12. Liana,Miha multumesc de aprecieri..
    Naty, mi-am cumparat varfuri de metal. Daca te uiti maine am sa adaug poze cu varfurile de ornat...
    Multumesc mult d aprecieri si vizita... Va pup...

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine chouxurile tale.Yammy.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce delicate sunt.Mai ales in ultim apoza, arata de parca ma asteapta sa le inhat.
    Pupici multi lui Mihai, iar tie o dupa amaiza relaxanta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Paradins, Micule... multumesc frumos de aprecieri... VA pup

    RăspundețiȘtergere
  16. am vazut formele, sunt foarte incantata de ce vad, pacat nu am si eu, am zis sa fac o comada pe net ajunge cam scump dar ce sa fac daca nu gasesc pe aici asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte frumos ti-au iesit! :) Am facut si eu acum doua saptamani :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails