"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

marți, 3 mai 2011

Conopida cu smantana la cuptor

O alta reteta care imi place numai mie (si care pentru sotul meu nu se incadreaza in categoria mancaruri!!... )
Multumesc Mara pentru reteta, de pe Retete in Imagini... Pot sa zic ca nu am mai avut rabdare sa pun in farfurie si asa cum se vede, am mancat direct din tava in prima faza...

Ingrediente:
- conopida
- smantana

- cascaval

- unt

- pesmet

- sare

- piper

Preparare:

Conopida se spala si se fierbe in apa cu sare (desfacuta in buchetele).

Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se rade cascaval pe toata suprafata.

Se pun buchetelele de conopida pe toata suprafata si peste ele se pun bucati de unt (eu am ras unt scos direct din frigider), se presara sare, piper, se acopera cu smantana (subtiata cu lapte daca e prea groasa) si peste toate acestea se rade cascaval.

Se da la cuptor pentru 25-30 min (pana se rumeneste putin).

Cantitatile le puneti dupa preferinte... Eu initial am fotografiat o conopida dar apoi m-am hotarat sa pun doua (si doua am folosit). Deci pe concret, eu am folosit

- 2 conopide de aproximativ 800 gr fiecare

- 2 cutii mici de smantana (mergeau chiar 4 mici sau 2 mari, la cata conopida am pus eu)

- 100 gr cascaval

- unt (cam 75 gr)

- 4 linguri pesmet















5 comentarii:

  1. si eu o fac imi plac mult,de multe ori o fac si la microunde,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu si delicios ! O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Feli daca sotului tau nu ii place....ma primesti pe mine la o portie ca eu ador conopida.
    Azi am facut si eu o ciorbita de conopida....

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahaha.......am crezut ca numai George este mofturos.
    Pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails