"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

marți, 26 iulie 2011

Ciorba radauteana

Am vazut in nenumarate randuri aceasta reteta si mi-am propus de foarte mult timp sa o incerc si eu... Acum i-a venit randul...
Cel mai mult m-am inspirat de pe blogul Gourmandine
Ingrediente:
un piept de pui mare
3 morcovi potriviti
1 pastranac potrivit
o telina mica
1 ardei
1 ceapa
7 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust
2 linguri otet (dupa gust)

Mod de preparare:
Incepem cu legumele si zarzavaturile.
Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarul ardeiului si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt

Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pieptul de pui intreg (eu l-am taiat in 2 bucati) cu sare. Lasa, sa dea in clocot, adunam spuma si adaugam ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeiul intregi.

Lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.

Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita

Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete

Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul pana obtinem un piure

Carnita dupa ce este scursa si racita putin (atat cat sa nu ne arda la mana), o taiem fasiute mici -daca se raceste putin, se taie mai bine

Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un vas 350 ml supa

In alt vas punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn

Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare

In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam pana se omogenizeaza complet

Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam

Adaugam in supa si carnita maruntita

Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.

Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam

Condimentam cu sare si piper dupa gust-eu mai trisez si cu delikat), ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul

Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata







13 comentarii:

  1. foarte buna ciorbica asta,buna,buna,o sa fac si eu arata prea bine sa nu incerc,multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce galbena si frumoasa mai este.Ador aceasta ciorbica.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow!! Yummmy! Dupa ciorba de burta asta este a doua ciorba care-mi place fara rezerve!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa-i ca vi-a placut mult aceasta ciorbita ? Usturoiul ii da un gust aparte...
    Arata asa de bine, la tine in farfurie !

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm, foarte buna! Mi-ai facut o pofta... am sa o fac si eu cat de curand , ca si tine am vazut-o de mai multe ori si nu am facut-o :(
    sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. este taree buna ciorbita asta...parca as manca si eu o farfurie :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna ciorbita! Asa-i ca acum dupa ce ai facut-o odata te gandest deja cand sa o mai faci? :) Atat de buna este...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos de vizita si aprecieri!!!
    Intr-adevar... foarte buna ciorbita... si cu siguranta voi mai face... si lui Mihai i-a placut!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anana... multumesc..
    Vali.. EU usturoiul nu l-am dat prin razatoare ci l-am taiat ffff marunt si l-am amestecat in piureul obtinut din ceapat, telina si pastarnac..

    RăspundețiȘtergere
  10. Am incercat-o si eu,am facut-o pas cu pas...foarte buna ciorba!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails