"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 30 octombrie 2011

Prajitura Rigo Jancsi

Am tot vazut aceasta prajitura pe multe bloguri... Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Sava, cand, cautand o alta reteta, am dat de aceasta si pentru ca a facut-o si Criss de mai multe ori, mi-am zis sa o incerc si eu...
Deci reteta Laurei:
Ingrediente:

Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 6 linguri cu apa rece
- 3 linguri cu cacao
- 4 linguri faina cu agent de crestere
sau 4 linguri faina simpla + 5 g. praf de copt

Pentru crema:
- 500 ml. smantana dulce pentru frisca (sau frisca lichida)
- 400 g. ciocolata cu lapte
- 2 lingurite ness cafe

Pentru glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte,
- 75 ml frisca lichida
(sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)


Mod de preparare:
Se pregateste prima data crema, deoarece va trebui sa o lasam la frigider cca. 3, 4 ore
Se pune intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca (sau frisca lichida), si in momentul in care incepe sa fiarba se pune ciocolata rupta bucatele si nessul. Se lasa pana cand ciocolata este perfect topita (amestecati in tot timpul asta). Dupa ce s-a racit punem crema in frigider pentru 3 ore.

In continuare ne ocupam de blat
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul cca. 10 minute; se adauga apa, cate o lingura, pe rand.
In final adaugam cacaua si faina.
Dupa ce punem faina si cacaua amestecam usor cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata (23/30 cm). Prajitura se coace la 180 grade C (foc potrivit) pentru aproximativ 35-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea :P)
Dupa ce s-a copt, o lasam sa se raceasca, apoi o taiem in 2.
Se stropesc (nu se insiropeaza prea tare) foile cu brandy, rom sau sirop (eu am pus sirop de zahar ars)
Dupa ce au trecut cele 3, chiar 4 ore, scoatem crema din frigider si o batem spuma.
Punem crema intre foi, iar deasupra punem glazura (ciocolata topita cu putin lapte si unt sau doar ciocolata cu 75 ml frisca lichida, fiarta pana se incorporeaza perfect) si gata!

Prajitura se taie bucati de dimensiunea dorita cu un cutit trecut prin apa fierbinte! (eu am sarit fazacu apa)




crema, dupa 3-4 ore de stat la frigider, asa arata:
dupa ce am bagat mixerul in ea, asa arata:
asamblarea:
si cu glazura:

14 comentarii:

  1. Foarte faina ti-a iesit.Vreau si eu o portie de praji :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-a lasat gura apa. Va felicitam, arata super si miroase bine chiar si de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare faina si apetisanta ti-a iesit.
    Pupic mare lui Mihai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dezlantuit o pofta nebuna cu asta :)))
    Te pup pentru ca ai incercat-o!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc foarte mult pentru aprecieri si vizita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gand in gand. Si eu in acest week-end am avut Tort Rigo Jancsi. Sper sa-l postez cat de curand. Servesc o portie daca tot am ajuns in vizita la tine. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat si desigur e de-li-cioa-sa...Am salvat-o si multumesc.Pupici si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buna! E salvata demult, tb sa ajung sa o fac si eu ;-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga verisoara...am notat reteta...arata divin...si astazi trebuie sa incerc sa o fac...te imbratisez!Dia...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails