"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

marți, 21 februarie 2012

Bomboane de ciocolata cu crema -1

Bomboane de ciocolata umplute cu crema de lapte condensat amestecat cu pudra de migdale!!....
Am vazut la Nela pe blog cum a facut bomboanele de ciocolata si am avut si eu curajul sa incerc!
Mi-am luat o singura forma pt ca nu stiam daca am sa reusesc sa fac asa ceva. Mi-am zis ca daca am sa reusesc, am sa mai iau o forma sa am sa fac mai multe odata...
Nu stiam cu ce sa le umplu si m-am gandit la lapte condensat... Dar laptele condensat e dulce, ciocolata e dulce... si ma tot gandeam cu ce sa mai temperez dulcele de la laptele condensat: initial ma gandeam cu biscuiti populari macinati, dar parca la asa finete... nu prea mergea decat ceva pe masura si am gasit de cumparat pudra de migdale.....
Cum se fac: foarte simplu!!..
Ingredinete (cam pt 30 bomboane):


  • 2 ciocolati poiana cu lapte

  • 4 linguri lapte condensat

  • 3 linguri pudra de migdale
Preparare:
Am facut mai intai laptele condensat, dupa reteta de AICI (la tehnici de lucru), apoi l-am lasat sa se raceasca. La 10 min dupa ce a fost gata chiar l-am scos pe balcon sa se raceasca mai repede si foarte bine. Cu cat este mai rece absoarbe mai putina pudra de migdale. Eu am facut cantitatea intreaga, si am lasa si pentru alte retete restul de lapte condensat.
Din cantitatea racita se scot 4 linguri de lapte condensat si se amesteca cu 3 linguri de pudra de migdale (eu am folost jumatate de cantitati doar pt 15 bomboane)
Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit la baie de abur, dar atentie, cratita in care aveti ciocolata sa nu atinga apa, doar sa fie deasupra ei, iar focul sa fie la mic, eventual cand incepe sa se topeasca, mai luati 1 min de pe foc amestecand continuu, tot la baie de abur, apoi mai puneti pe foc pt 30 sec, amestecand continuu. Cred ca se poate si fara chinuiala asta, dar reteta de baza, asa cum zice si Nela, prevede ca temperatura de topire la ciocolata sa fie la 30 grade ceea ce este mai greu.
Dupa ce s-a topit ciocolata, se pune in forma (nu mult) si se incepe manevrarea formei astfel incat ciocolata sa curga pe peretii laterali, acoperindu-i perfect. La un moment dat m-am ajutat de o spatula, dar cu grija, ca la final peretii formei sa fie perfect acoperiti. Dati la frigider pentru 5-10 min (eu am lasat mai mult pt ca aveam altceva de facut).
Se scoate de la frigider si se pune crema din lapte condensat cu pudra de migdale. Se niveleaza sa nu depaseasca nivelul formei si eventual se mai lasa spatii pe laterala. Se da 5 min la frigider sa prinda o crusta. Se scoate si se acopera cu ciocolata topita. Se niveleaza bine cu o spatula, sa nu aiba goluri de aer.
Se mai da la frigider cel putin 30 min. Eu am pus la frigider 5 min si apoi la congelator inca 30 min, sa fiu sigura.
Se scot din forma si gata!!

Ingrediente:
laptele condensat cu pudra de migdale:











22 de comentarii:

  1. Ce ciocolatele gustoase ai facut..... Am vazut si eu reteta dar nu m-am incumetat. Acum mi-ai dat curaj. Arata foarte bine iar migdalele dau o aroma grozava.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superrrr!!!!
    Musai trebuie sa le incerc si eu...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce faine ti-au iesit ! cred ca sunt delicoase cu migdale !eu vreau sa incerc sa le fac cu nuca de cocos ( bomboanele Happylicai ) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Nela de aprecieri si reteta!... Si eu vrut initial tot cu nuca de cocos, dar culmea, nu am gasit nici in Cora nici in Auchan... nu stiu ce s-a intamplat!!

      Ștergere
  4. Arata excelent!Si sunt sigura ca-s si foarte bune.Ma inscriu si eu la o bombonica.PUP!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!... Cate una virtuala e pentru toata lumea.. Ca in rest s-au terminat foarte repede... dar mai fac!...

      Ștergere
  5. La acest tip de bomboane e de preferat utilizarea unei ciocolate cu procent mare de cacao (e amara ciocolata) astfel diminuandu-se dulceata laptelui condensat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de sfat si vizita!... Asa era si reteta de baza, singura mea problema e ca eu nu mananc ciocolata amara (neagra, de post cu procent mare de cacao etc). Nu imi place. Chiar de-ar fi sa nu fi macat de un an dulciuri si sa fie singura mea alegere, tot nu as putea sa mananc!... In schimb ciocolata simpla cu lapte... asa... cate 2-3 ciocolati mari pe zi... fara probleme merge (chiar si 6 bucati de 100 gr merg fara probleme .. pe zi, dar sa le mananc singura)

      Ștergere
  6. a propos de ciocolata neagra,incearca o data ciocolata neagra cu portocale de la heidi,ca nu cred ca n=o sa-ti placa cu toate ca zici ca nu mananci ciocolata amaruie.Niste boimbonele bune si in ton cu luna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pansy.... te pup si multumesc de sfat!... Uite ca nu am incercat si nici nu m-as fi gandit sa incerc... pentru ca intradevar nu suport ciocolata amara... mi se strange stomacul numai cat ma gandesc... De ex nici ciocolata cu menta nu o suport... si asta am incercat sa mananc (si aceea tot in varianta cu ciocolata neagra)

      Ștergere
  7. Vai ce dragute sunt!As vrea sa fac si eu,o sa iau reteta ta si sa-mi cumpar forme!
    Multumesc de reteta!O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Excelente bombonici!Trebuiesc incercate!

    RăspundețiȘtergere
  9. De unde luati lapte condensat?? Vreau si eu :(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails