"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

luni, 14 mai 2012

Cartofi frantuzesti (II)


Am vazut la Criss niste cartofi frantuzesti de curand si mi-am amintit ca mi-am promis sa mai incerc si alte retete, mai usoare (nu foarte grele pentru ficat)... Asa ca am trecut la treaba, insa, ca de obicei... am pornit de la o reteta si am modificat din mers... si nu a iesit atat de usoara aceasta reteta, pe cat mi-am propus.... Deci vor mai urma si alte variante de cartofi frantuzesti....
Ingrediente:
- 2-3 kg de cartofi
- 10 oua
- 500 gr smantana 
- 12 felii branza topita cu sunca
- 150 gr cascaval
- 50 gr unt
- sare, piper
Preparare:
Cartofii se spala, se firtb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata de coaja. Se taie felii (cat de groase doriti (daca vreti mai groase, va trebuie 3 kg cartofi, daca puneti felii mai subtiri, cam 2 sau 2,5 kg va ajung)
8 oua se fierb in apa cu sare 10 minute la foc mare, se lasa la racit, apoi se curata de coaja!... Se taie felii.
Smantana se amesteca cu 2 oua batute+ sare si piper.
Se unge o tava  cu unt (a mea a fost de 24/34 cm). Dupa ce e unsa bine, daca va ramane unt, il lasati in tava, bucati..
Se pune un rand de cartofi fieti astfel incat sa acopere cat mai bine toata suprafata, apoi se pune un rand de oua. Se pune si smantana batuta cu ou si sare, piper (cam 35 % din amestec). La aceasta faza, cand sa ma duc la frigider sa scot smantana, am vazut ca aveam felii de branza topia cu sunca si mi-am zis ca si asa am multe felii care vad ca nu se mananca, deci... ce ar fi sa le folosesc la cartofii frantuzesti??? Deci le-am luat si dupa ce am acoperit primul strat de cartofi si oua cu compozitia de smantana cu ou, am acoperit totul cu felii de branza topita, precum in imaginile de mai jos. Am continuat cu un rand de cartofi, unul de oua, apoi am pus restul de smantan cu ou si sare, apoi peste toate acestea am presarat cascaval ras si am dat la cuptor cam 40 min....
A fost foarte buni!...

12 comentarii:

  1. Iubesc cartofi in fel si chip.Arata bine !Pe viitor o am pe lista!:)xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Foaaaarte buni. Orice varianta e pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. As putea manca non stop.
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superrrrrr!Foarte bine arata,ma inscriu la o portie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm...foarte bine arata, imi plac foarte mult cartofii frantuzesti!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca sant minunati,acum 2 saptamani am facut si eu!Reteta o aveam de la o matusa de a mea.
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tava asta e toata pentru mine? Super! :))
    Sau macar o portie, ca tot e pauza de masa si eu stau aici sa mor de pofta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de bine pot sa arateeeeeee.....
    Minunati !
    Desi pe cele mai multe bloguri este...spanac din abundenta, am sa gust bunatatea asta de la care nu-mi pot lua ochii...
    Duminica placuta, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  10. You should be a part of a contest for one of the most useful websites on the net.
    I'm going to highly recommend this website!

    Also visit my website - waist Hip ratio

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails