"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 8 iulie 2012

Valurile Dunarii


Am vazut pe mai multe bloguri aceasta prajitura sub diverse denumiri.. si in diverse variante... Eu am mai incercat-o in alta varianta de reteta (cea cu ulei si lapte in compozitie), dar nu mi-a iesit.... Aceasta a fost mai acceptabila... Bine... depinde si de gusturi.. Mie nu imi prea plac prajiturile neinsiropate, din acest motiv sunt mai rezervata in aprecieri... (de ex Pandispanul cu visine e preferatul in casa, dar eu nu mananc)
Ingrediente pt blat:
- 300 gr unt
- 300 gr zahar
- 5 oua
- 1 praf de copt
- 500 gr faina
- 2 pachetele zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 vf sare
- 60 visine fara samburi, desfacute in doua
Ingrediente pt crema de vanilie:
- 400 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 5 linguri de zahar
- esenta vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 2 oua
- 3 linguri unt
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Ingrediente glazura:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 75 ml frisca lichida.
Preparare:
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si sarea.
Untul se amesteca cu zaharul, se adauga pe rand ouale si amestecul de faina.
1/2 din aluat se pune in tava peste hartie de copt, intins uniform.
In a 2-a jumatate se adauga 2 linguri cernute de cacao si se amesteca bine. Se intinde uniform peste compozitia alba.
Se pun apoi uniform jumatatile de visine apasand pe fiecare sa intre putin in compozitie (pentru a forma acele "valuri") si se da la cuptor la foc mic pana trece testul scobitorii...
Crema de vanilie se poate incepe sa se prepare inainte de a face blatul pentru a se lasa la racit cat cat timp preparam blatul, astfel n-o sa ni se mai para ca ne ia mult sa facem aceasta prajitura...
Deci prepararea cremei: Se dizolva amidonul apoximativ 100 ml lapte rece, cat sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Untul (sau margarina) si zaharul pudra se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit si blatul, se adauga crema. si se da la frigider.
Glazura: 2 ciocolati se rupte bucatele si se pun peste 75 ml frisca lichida intr-un ibric- se tin pe foc mic pana se dizolva si se obogenizeaza bine. Se lasa la racit, dar nu foarte mult: cat sa fie inca lichida: sa o putem intinde peste crema...
Pe glazura facem "valuri" cu furculita...
Mai dam jumatate de ora la frigider pentru a se intari glazura...
 

11 comentarii:

Related Posts with Thumbnails