"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

luni, 2 mai 2011

Supa de porumb si cartofi

Am vazut aceasta reteta la Alison pe Forum Retete in imagini... M-a cucerit definitiv aspectul (la supa lui Alison, nu caricatura mea aici defata... :d )
Se pare ca nu sunt prietena cu supele cu iaurt... sau nu le am eu... trebuie experienta... dar sfaturile lui Alison le-am urmat intocmai...
Multumesc de reteta Alison... n-o fi iesit a mea aspectuoasa, dar gustoasa.... yammmyy... o ador (nu si sotul meu pt care asa ceva nu se numeste mancare).

Reteta lui Alison:
Pentru cca 2 litri de supa avem nevoie de ingredientele:
-1 ceapa,tocata marunt,
-2 catei de usturoi,tocati,
-1 praz mediu,tocat ,
-500 ml iaurt slab,
-500 ml supa de legume,
-1 cutie cu boabe de porumb,cca 200 grame,scursa de zeama,
-1 cartof dulce taiat cuburi mici,
-1 buchet de patrunjel,tocat ,
-2 linguri ulei de masline,
-sare ,piper,ardei iute pisat,dupa gust.
Procesul de executie este foarte simplu si predictibil:prazul cu ceapa si cu usturoiul se perpelesc in uleiul de masline pina se inmoaie si devin translucide,cca 10 minute,dupa care adaugam cartoful dulce si boabele de porumb,le acoperim cu supa de legume si le fierbem cca 25-30minute.
Peste iaurtul aflat intr-un castron adaugam cantitati mici de supa si amestecam,pina cind iaurtul se subtiaza,apoi adaugam acest amestec in vasul principal si omogenizam,aducem iar la fierbere pentru citeva minute.
Potrivim de sare si piper,inchidem focul,adaugam si patrunjelul tocat,mai putem adauga si in momentul servirii,pentru decor. putem completa la servire cu putin ardei iute pisat,contrasteaza intr-un mod placut cu "dulceata"supei.

Eu nu am mai pus ardei pisat, dar am folosit 1 litru de supa, 2 cartofi si conserva de porumb din imagine, intreaga (scursa de zeama, bineinteles)..
Repet: pentru mine= delicioasa... Fiecare cu gusturile lui acum...









4 comentarii:

  1. Ei si ce daca s-a ''taiat'' iaurtul,pana la urma gustul conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bun................În general, iaurtul se taie în ciorbe.
    Dacă vrei să-ți iasă mîncărurile mai cremoase, anestecă iaurtul - sau smîntîna- cu o lingură de făina și apoi îl adaugi la ciorba sau sos, și mai lași să mai dea un clocot. Incearca..

    RăspundețiȘtergere
  3. DIana... multumesc frumos de vizita si aprecieri, dar in primul rand pentru sfaturi. Eu acest blog mi l-am facut nu ca sa arat ce mancaruri fac eu... ci sa impartasesc experienta mea, dar si sa primesc sfaturi acolo unde gresesc sau se poate mai bine!..
    Nici nu-ti dai seama cat de mult apreciez sfatul tau...
    Cu siguranta il voi aplica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails