Am gasit aceasta reteta in "Libertatea pt femei" si am zis sa o incerc... Nu ma asteptam sa fie cine stie ce... dar uimitor a fost foarte gustoasa si lui Mihai i-a placut f mult. Am resprectat reteta revistei ...
Ingrediente:
-500 gr dovlecei
- 1 morcov
- o felie telina
- o albitura
- un ardei gras
- 3 cepe verzi
- ulei de masline
- 300 ml iaurt
- o legatura de marar proaspat
Preparare:
Legumele se spala f bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe cele mai mari ochiuri de pe razatoare. Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm.
Toate acestea se pun la calit, intr-o oala, in ulei de masline extravirgin. Dupa ce se rumenesc putin (4-5 min) se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 min.
Dovlecelul se taie in bucati medii, dupa preferinte, si se adauga in ciorba. Dupa alte 10 min de fiert, se adauga iaurtul si mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 min la foc mic, timp in care se amesteca des. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se serveste atat calda cat si rece.
Si eu am facut-o, da'n-am ajuns sa o postez inca...e chiar f.buna!
RăspundețiȘtergereLiana, multumesc de vizita... Intr-adevar... foarte buna. Te pup
RăspundețiȘtergerebuna ciorbica asta! mie imi place rece!
RăspundețiȘtergereUleiul de masline extravirgin u se foloseste niciodata la calit!
RăspundețiȘtergere