Ingrediente:
- 2 sau 3 dovlecei
- o ceapa mare (sau o legatura de ceapa verde)
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml smantana
- 2 oua
- cascaval
- cimbru
- sare, piper
Preparare:
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.
Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se curata si sezdrobeste.
Dovleceii cubulete impreuna cu ceapa si usturoiul se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, se sareaza putin si vasul acoperit cu folie de aluminiu se da la cuptor pana se coace dovlecelul... (eu am lasat cam 30 min).
Se scoate vasul, se lasa la racit apoi compozitia se scurge de zeama.
Separat se bat 2 oua, se amesteca cu smantana, cimbru, sare si piper si se adauga si compozitia de dovlecei. Se pune intr-un vas termorezistent, se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pana prind o crusta aurie.
O cina usoara! suna tare bine! si-mi place mult vasul! pupici
RăspundețiȘtergereimi place grozav ! eu mai pun si o mana de marar tocat si 2 catei de usturoi.incearca si tu sa vezi ce minunatie iese !
RăspundețiȘtergereDelicios!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereAr trebui sa fac si eu.
acum e in cuptor ,va zic dupa daca a iesit bun!
RăspundețiȘtergerebuna ciorba asta,trebuie sa o incerc
RăspundețiȘtergere