Pentru prima data m-am oprit asupra unei retete de pe blogul Gourmandine...
Am respectat reteta intocmai... Pentru mine care am probleme cu ficatul... este totusi destul de "grea"... (smantana, cascaval, branza ... si toate in cantitati generoase....) Totusi, pentru cine nu are probleme cu ficatul... este o reteta demna de incercat!...
Ingrediente:
- 1kg si 200g cartofi
- 500g branza feta
- 7 oua fierte
- 400g cascaval
- Magarina pentru uns tava
Pentru sos:
- 2 oua crude
- 100g faina
- 150ml lapte
- 350g smantana
- Sare dupa gust
- 2 linguri cu varf de margarina
Mod de preparare:
- Spalam bine cartofii si ii punem la fiert inr-o oala cu apa si sare. Ii lasam la fiert 25-30 minute, pana se inmoaie.
- Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs si racit
- Dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.
- Intr-o cratita cu apa si sare punem ouale la fiert. Le lasam sa fiarba 8-10 minute
- Dupa ce ouale sunt fierte, le curatam de coaja si le feliem.
- Cascavalul si branza le dam prin razatoare (prin care preferati)
- Intr-o cratita punem la topit 2 linguri cu varf de margarina. Cand s-a topit margarina adaugam faina si amestecam intr-una pana ce faina se rumeneste putin. Adaugam apoi laptele si amestecam energic.
- Adaugam smantana si condimentam cu sare dupa gust.
- Adaugam 2 oua si amestecam pana la omogenizare.
- Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, incepem sa montam reteta.
Ungem un vas termorezistent cu margarin (in cazul meu o cratita) - Punem un strat de rondele de cartofi, urmeaza un strat de felii de oua, presaram peste oua branza data pe razatoare si apoi cascaval dat pe razatoare. Deasupra turnam cu polonicul din sosul preparat mai sus, astfel incat sa acopere toata suprafata – atentie, impartim sosul astfel incat sa ne mai ajunga pentru inca doua straturi.
- Urmeaza din nou un strat de rondele de cartofi, unul de feliute de oua, presaram branza, cascaval si sos.
- Urmeaza cel de al treilea strat de rondele de cartofi, apoi presaram branza, cascaval si tot sosul care a mai ramas.
- Introducem cartofii la cuptor pentru 25-30 minute, pana prind o crusta rumenie.
Minunati! Chiar n-am mai facut de mult, mi-ai dat o idee pt maine:) Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereDanutza... multumesc frumos de vizita!... Week-end placut si pofta buna aine la cartofi frantuzesti!...
RăspundețiȘtergerefoarte buni!
RăspundețiȘtergereAlinutzica... da, foarte buni!... Multumesc de vizita!!
RăspundețiȘtergerearata ca un tortulet! sigur sunt grozavi! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Emily... Multumesc si de vizita!!!
RăspundețiȘtergerefoarte bun,arata minunat,multumesc pentru postare,o zi frumoasa
RăspundețiȘtergereFoarte mult imi plac, dar la mine in reteta nu au branza si nici cascaval.Dar de buni, buni oricum.Mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergerePupic lui Mihai.
Ce frumos arata, ca de revista!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, ca un tortulet! O duminica minunata sa aveti!
RăspundețiȘtergereIna... Multumesc si eu
RăspundețiȘtergereMicul... te pup... Inseamna ca a doua varianta va fi reteta ta, pe care am s-o incerc...
Alexandrina... multumesc de aprecieri
Adela... o duminica frumoasa si voua!
Multumesc la toate pentru vizita!
Buni si consistenti ..asa cum spui! Eu ii fac doar cu 1 ou crud (depinde de cati cartofi sunt)batut cu ceva branza(eu pun parmigiano),sare piper... si atat ..fara smantana iar deasupra presar pesmet .Vin gustosi si nu foarte grasi.
RăspundețiȘtergereo seara buna!
Ce apetisanti, zau ca nu m-as da inapoi de la o portie.
RăspundețiȘtergereimi plac cartofii frantuzesti!!acum ca vine cina ar fi perfecti :)),dar cine stie...poate chiar ma apuc :))O seara buna!!!
RăspundețiȘtergereA trecut ceva timp de cand n-am mai facut asa ceva.
RăspundețiȘtergereTi-au iesit cartofiorii super.
Ador cartofii frantuzesti !! <3 Iar ai tai arata minunat. Pupici, scumpa. xoxo
RăspundețiȘtergereArata deliciosssssssssssss!. Felicitari.
RăspundețiȘtergerecat imi plac cartofii acestia! sunt deliciosi!
RăspundețiȘtergere