- 1 pachet margarina (250 gr)
- 350 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 125 gr lapte
Se pun intr-o cratita, se dizolva si la primul clocot se ia de pe foc.
Se scot 14 linguri din compozitia de mai sus, intr-o cana.
In restul de compozitie racita se adauga:
- galbenusurile omogenizate de la 4 oua
- 200 gr faina cernuta
- ½ pachet praf de copt
- albusurile batute spuma cu un vf de sare (la sfarsit)
Se pune totul intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se baga la cuptor pt aproximativ 30 min.
Peste prajitura coapta se pun cele 14 linguri din compozitia initiala.
Se tine in tava pana se raceste.
Asa o faceam inainte, dar de aceasta data am adaugat compozitia initiala in galbenusuri si nu invers. Merge in orice varianta, important e ca albusurile spuma sa fie puse la sfarsit!!...
Nu am mai mancat din copilarie aceasta prajitura! Ce bine ca mi-ai reamintit de ea!
RăspundețiȘtergereNoroc cu sotul si poftele lui!...
ȘtergereTot din cauza unei negrese vazute intr-o poza fac eu exact acum un chec ciocolatos.
RăspundețiȘtergereArata bine de tot prajiturica ta, si sincer ma bucur ca voi avea cu ce sa-mi potolesc pofta ca acum c-am vazut si negresa ta...nu stiu ce ma faceam :)))
Multumesc de aprecieri!
Ștergerece buna e!
RăspundețiȘtergereA fost, foarte buna!... Multumesc!
ȘtergereDupa post am s-o prestez daca nu te superi,cred ca este foarte buna.Am notat-o!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Milica.. eu am facut-o acum vreo 10 zile, dar abia acum am reusit sa o postez!
ȘtergereAm, si eu reteta mamei mele si chiar de muult timp nu am mai facut-o! Arata foarte bine!! Pana ce fac eu servesc de la tine!
RăspundețiȘtergereEsti invitata mea Adela... SI eu tot din copilarie am reteta!... E prima data cand ii fac sotului aceasta prajitura!...
ȘtergereO prajitura cu o reteta excelenta. Aceeasi reteta o foloseam si noi ptr. blaturile torturilor noastre de ciocolata.
RăspundețiȘtergereNu m-am gandit ca as putea sa o folosesc si la blat de tort!... Nu iese dreapta!!
ȘtergereMultumesc de aprecieri!
Daca se coace in forma de tort, iese la fel ca orice alt blat.
ȘtergereMultumesc frumos!... Chiar am sa incerc!!
ȘtergereNe place prajitura asta ciocolatoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Teo!...
ȘtergereDaca este ciocolatoasa atunci imi place mult.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!!...
ȘtergereFelis, sunt in afara temei blogului tau, dar nu stiu altfel cum sa-ti trimit acest link: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2107674/Natalia-Golwniowski-year-old-model-Downs-Syndrome.html
RăspundețiȘtergeremereu ma gândesc la băiețelul tău și caut să-i urmăresc evoluția.
numai bine vă doresc. Iustina
Multumesc frumos Patricia.
ȘtergereIn dreapta, ai o poza cu Mihai, deasupra careia scrie: Blogul lui Mihai. Daca dai click pe poza, te duce direct la blogul lui.
Ai dreptate e buuuuna,iti doresc tot binele din lume sa,fi iubita,sa fi sanatoasa si un calduros La multi ani!!!!te pupik
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Doinitza de aprecieri si urari!.. Te pup si eu...
ȘtergereDa, da Felis...e o prajitura super gustoasa ce o mancam f des cand eram mici. Arata tare bine, te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Te pup si eu!
ȘtergereCiocolatoasele sint favoritele mele!Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de vizita si aprecieri!!
ȘtergereO primavara frumoasa si plina de iubire!
RăspundețiȘtergeresuper buna imi amintesti efectiv de ce bine era acasa la mama...numai ei ii ieseau toate f bune.felicitari
RăspundețiȘtergereUna din prăjiturile mele favorite. bun, bun! La mulți ani!
RăspundețiȘtergereSi eu am cautat in colectia mamei,prafuita,multe retete.Iti multumesc,ca mi-ai adus aminte, ca mai exista si astfel de prajituri!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite! la toata lumea.