"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

joi, 10 decembrie 2009

Ciorba de vitel

Eu am 2 variante pentru ciorba de vitel:
1. Varianta rapida
- o bucata carne de vitel de lapte taiata cubulete
- 3-4 cartofi
- o ceapa mica
- o punga amestec de legume pt ciorba de vacuta
- suc de rosii
- o mana de "fidea de casa" (cumparata din comertz)
- delikat, patrunjel...
Pun cubuletele de carne la fiert cu putina sare si in timpul acesta curat si tai cartofii cubulete, curatz ceapa si o crestez in cruce (vreau sa ramana intreaga-la sfarsit o scot). Cd da carnea in clocot iau spuma (puteti sa aruncati apa si sa puneti alta), pun cartofii si ceapa, delikat-ul le mai las sa fiarba 10 min si pun punga de amestec de legume. Dupa alte 20 min pun suc de rosiilas sa dea in 2-3 clocote, pun fideaua si la sfarsit patrunjelul.
2. Varianta pt cand nu sunt in criza de timp.
- carne de vitel de lapte taiat cubulete
- 3-4 cartofi
- 3 morcovi
- o ceapa mica
- 3 rosii potrivite de marime
- 1 ardei gras mare sau 2 mici
- o mana de "fidea de casa" (din comertz)
- delikat, patrunjel
in timp ce fierbe carnea de vita tai cubulete cartofii si morcovii, curatz ceapa, tai bucati ff mici ardeiul gras (uneori mai pun si radacinoase albe), rosiile le decojesc si le bag la blender... Cand a dat carnea in cateva clocote dupa ce nu mai are spuma (daca vreti aruncati apa) pun ceapa, cartofii si morcovii-si radacinoase albe... daca am, delikat-ul, inainte cu 15 min pun ardeiul, da in cateva clocote, pun sucul de rosii de la blender, si dupa alte 2-3 clocote pun fideaua, iar la sfarsit patrunjelul.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails