Aluat:
-250gr faina
-1/2 lingurita sare
-110 gr unt
- 5-6 linguri de apa cu gheata
Crema:
- 200gr frisca lichida
- 150 gr lapte condensat
Intr-un castron se aseaza faina, sarea si grasimea. Cu mana sau cu o furculita amestecati pana se formeaza bilute mici.
Cind untul s-a incorporat bine se pune cite o lingura de apa rece pana cind aluatul se stringe ca o bila. Nu framantati aluatul prea mult. Doar strangeti aluatul prin apasarea causelor. Daca aluatul se face bila doar cu 4-5 linguri de apa nu e necesar sa punteti toata apa. Depinde si de faina si de untul care se foloseste.
Se inveleste in celofan si se da la frigider 2 ore.
Se intinde foaia si se pun formele de mini tarte cu fundul in sus, ca un puzzle, se taie cu cutitul de jur imprejurul lor lasand o margine mica.
se intorc tartele cu bucata de aluat si se pozitioneaza aluatul cit de bine puteti, daca este aluat peste marginea formei, doar treceti degetul intre aluat si marginea formei si excesul va cadea fara efort. Excesul se poate intinde din nou si se repozitioneaza alte forme.
Mini tartele se acopera peste aluat cu o foita de aluminiu in care se pune o lingurita de orez.
Tartele se pun pe o tava si se baga la cuptor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu