Blatul :
-3 oua ,
-3 lingurig apa,
-150 g zahar,
-50 g amidon ,
-50 g nuci prajite si macinate,
-75 g faina,
-1 lingurita rasa praf de copt.
Se separa ouale,albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul batand pana se incorporeaza tot, se pun galbenusurile, apoi se pune faina, praful de copt, amidonul si nuca macinata amestecand usor cu lingura.
In forma rotunda cu diametrul de 26 cm (chiar si asta am respectat!!), am pus compozitia si am dat la cuptor 30 -35 de minute (incercat c scobitoarea sa fie copt).Blatul rece se taie in doua.
Crema cu fructe:
-500 g fructe din compot (cele din imagini)
-400 ml frisca ,
-2 lingurig zahar,
-esenta de vanilie
-200 ml suc din compot.
-20 g gelatina.
Frisca se bate impreuna cu zaharul si vanilia, gelatina impreuna cu sucul se pun in cratita pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu fructele ,apoi cu frisca.
Am pus o foaie din blat pe fundul unei cratite tapetata cu folie alimentara (cratita in care am copt blatul). Am stropit blatul cu suc de fructe si am intins toata crema peste el.Peste crema cu fructe am pus a doua crema:
-250 g mascarpone ,
-400 ml frisca ,
-200 g ciocolata,
-10 g gelatina ,
-esenta de rom.
Am batut frisca , am mixat putin branza mascarpone si am amestecat-o cu frisca, am topit si ciocolata si am pus-o in crema.
Peste gelatina am pus cateva linguri de apa si esenta de rom (aproape 100 g lichid), am pus pe abur pana s-a topit si am amestecat cu crema . Am intins compozitia peste crema de fructe si apoi am inchis cu al doilea blat (insiroat de mine cu sirop de zahar ca nu mai aveam zeama din compot- dar sa nu faceti asa ceva), am dat la rece cateva ore (eu... peste noapte).Dupa ce am pus tortul pe platou, l-am acoperit cu.... pasta de zahar pe care am facut-o eu pentru prima data (deci scuzati calitatea... aveti intelegere, va rog... e prima incercare... si nu cred ca va mai fi vreuna!!....)
Pasta de zahar e facuta dupa reteta d-nei Viorica... Multumesc frumos pentru reteta!!... Am si eu un tort acoperit cu pasta de zahar!!! (asta se datoreaza albinutei de Alice care a avut curaj sa o incerce si i-a iesit din prima, deci am prins si eu curaj)
Trandafirii.. ca de obicei- din lapte praf...
Superb! Felicitari!
RăspundețiȘtergereCe frumos este ! Ti-a iesit frumos si pasta de zahar. De ce zici ca nu vei mai face altadata ?
RăspundețiȘtergereArata tare bina, sunt sigura ca a fost si foarte bun.
RăspundețiȘtergerePupic lui Mihai.
Mmmmm,bun tortul si elegant ornat!
RăspundețiȘtergereImi place!
:)
Frumos si elegant! Imi plac tepi trandafirilor! Bravo!
RăspundețiȘtergereCe faini sunt trandafirii galbeni!
RăspundețiȘtergereTi-a iesit un tort frumos. Nu abandona ! Eu pana am avut curajul sa imbrac primul tort mi-a luat ceva timp, si mi s-a parut extrem de greu sa fac acest lucru. Acum mi se pare o joaca.
RăspundețiȘtergereFoarte bine lucrat in special ptr. ca lucrezi prima data cu pasta de zahar. Felicitari si la cit mai multe torturi reusite.
RăspundețiȘtergereFelis, draga mea, ti-a iesit bestial. Esti o artista, asa cum te stiu eu. iar trandafirii...ce mai..sunt belissimi. Eu nu am asa talente si nu am curajul sa ma apuc sa fac macar un boboc de tarndafir, apai un buchet intreg :))
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si bafta in continuare.
P.s. fie vorba intre noi, ssstttt sa nu ne auda careva....acu in weekend tre sa fac doua tortulete imbracate cu pasta....iar am emotii :)) asa ca tine-mi pumnii :P
Si cum adica ...nu va mai fi o alta data...LAsa porstiile si exerseaza..e chiar placut :))
RăspundețiȘtergerefoarte reusit felicitari! imi plac trandafirii!
RăspundețiȘtergereMolto bella questa torta, complimenti ciao
RăspundețiȘtergereCe bine arata ...si ce feliuta apetisanta.
RăspundețiȘtergereFoarte reusit,multumesc ca l-ai incercat si ma simt onorata ca l-ai numit asa ,te pup.
foarte frumos,felicitari
RăspundețiȘtergereFoarte reusit!! Felicitatri. Ce se intampla cu poza de pe blogul tau? prima poza de sus? E in dreapta si nu se vede deloc. Vezi poate poti rezolva problema. Pupici
RăspundețiȘtergereImi place intreg tortul dar crema neaparat trebuie sa mi-o scriu undeva.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de aprecieri si vizita!!...
RăspundețiȘtergereSa stiti ca astept si sfaturi!
Sanda... la cat m-am chinuit si faptul ca mi-a intrat cantitate dubla de zahar decat in reteta!!...Plus ca mi-a iesit prea groasa!!..De asta am zis ca nu mai fac niciodata.. EI... pana imi trece si gasesc ceva timp..
Viorica... daca zici ca si tu te-ai chinuit la inceput si apoi a fost o joaca... inseamna ca pote totusi... peste ceva timp voi mai incerca!...
Foarte frumos tortul si nemaipomeniti trandafirii...cu ce ocazie?
RăspundețiȘtergereBianca... Nici ieri si nici azi nu am avut probleme cu pozele si aranjarea lor in pagila (la vizualizare)... Nici chiar cele de sus... Nu stiu de ce se vede asa la tine!!..
RăspundețiȘtergereLiana.. Multumesc frumos de aprecieri!... Fara nici o ocazie!
minunat tortulet,simplu si de efect
RăspundețiȘtergereExcelent, excelent..............felicitarile mele Felis.
RăspundețiȘtergereFelis,si la mine se vede prima poze prea in dreapta,iesita din sablon parca, iar unde ar trebui sa fie poza e spatiu gol.
RăspundețiȘtergereCine stie ,poate e vorba de niste setari de pe la noi...
Tortul arata foarte frumos si sigur a fost tare bun. Mie imi place cum ai imbracat tortul in pasta de zahar. Felicitari !
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc de vizita si aprecieri!!
RăspundețiȘtergereBianca, BA... mi-a dezlegat sotul misterul: intr-adevar, asa se vad pozele cum ziceti voi, dar e vorba de internet: numai la cine are Mozilla se vede asa... Pe internet explorer sunt toate la locul lor!...
RăspundețiȘtergerefelicitari arata super,sa nu te opresti cu pasta de zahar!!!Ai incercat-o pe a Lissei??Eu cu asta lucrez si e minunata, a las un pic mai moale si se lucreaza perfect!!!
RăspundețiȘtergereF E L I C I T A R I !!!!!!e un tort superb !!!!!!!cum ai facut niste trandafiri atit de reali?Esti chiar un adevarat talent dar tu nu stii inca cit de talentata esti!!!!!!BRAVO!!!Torina
RăspundețiȘtergere