O alta reteta care imi place numai mie (si care pentru sotul meu nu se incadreaza in categoria mancaruri!!... )
Multumesc Mara pentru reteta, de pe Retete in Imagini... Pot sa zic ca nu am mai avut rabdare sa pun in farfurie si asa cum se vede, am mancat direct din tava in prima faza...
Ingrediente:
- conopida
- smantana
Multumesc Mara pentru reteta, de pe Retete in Imagini... Pot sa zic ca nu am mai avut rabdare sa pun in farfurie si asa cum se vede, am mancat direct din tava in prima faza...
Ingrediente:
- conopida
- smantana
- cascaval
- unt
- pesmet
- sare
- piper
Preparare:
Conopida se spala si se fierbe in apa cu sare (desfacuta in buchetele).
Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se rade cascaval pe toata suprafata.
Se pun buchetelele de conopida pe toata suprafata si peste ele se pun bucati de unt (eu am ras unt scos direct din frigider), se presara sare, piper, se acopera cu smantana (subtiata cu lapte daca e prea groasa) si peste toate acestea se rade cascaval.
Se da la cuptor pentru 25-30 min (pana se rumeneste putin).
Cantitatile le puneti dupa preferinte... Eu initial am fotografiat o conopida dar apoi m-am hotarat sa pun doua (si doua am folosit). Deci pe concret, eu am folosit
- 2 conopide de aproximativ 800 gr fiecare
- 2 cutii mici de smantana (mergeau chiar 4 mici sau 2 mari, la cata conopida am pus eu)
- 100 gr cascaval
- unt (cam 75 gr)
- 4 linguri pesmet
asta e o bunatate,o zi buna
RăspundețiȘtergeresi eu o fac imi plac mult,de multe ori o fac si la microunde,o zi buna
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios ! O zi frumoasa
RăspundețiȘtergereFeli daca sotului tau nu ii place....ma primesti pe mine la o portie ca eu ador conopida.
RăspundețiȘtergereAzi am facut si eu o ciorbita de conopida....
Hahaha.......am crezut ca numai George este mofturos.
RăspundețiȘtergerePup si o seara buna!