Ingredinete:
Aluat:
-250 g faina alba
-100 g zahar
-150 g unt
-1 galbenus
-2 linguri zeama de lamaie
-coaja de lamaie
-zahar vanilat
Caramel:
-100 g zahar
-125 g frisca lichida
-75 g miere
-scortisoara
Preparare:
Aluatul
Se farmanta un aluat din ingredientele mentionate mai sus.
Facem o bila,o impachetam in folie si o punem in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp pregatim 2 tavi mari cu hartie de copt.
Scoatem aluatul si il impartim in patru.
Din fiecare bucata, facem suluri lungi cam de 35 cm si late de 2 cm,pe care le taiem in bucati de 2 cm.
Din fiecare bucata facem bile mici care se aseaza in tava pe hartia de copt. Ies cam 70 de bucati. Apoi cu coada unei linguri de lemn se fac in mijlocul bilelor, adancituri. Apasati in aluat pana jos. Altfel la copt, gropitele se inchid.
Cand tavile sunt pregatite,se pun pe rand in cuptorul incalzit la 170 de grade, timp de 13-15 minute.
Nu cresc prea mult si nici nu schimba mult culoarea.
Se scot fursecurile, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.
Caramelul.
Daca respectati cantitatile si timpii, la final se obtin caramele adevarate.
Punem la caramelizat zaharul. Cand caramelul e uniform,de culoarea chihlimbarului, adaugam peste el, frisca, mierea si scortisoara. Fierbem fix 10 minute la foc mare. Apoi cu ajutorul unei lingurite punem in fiecare gropita, caramel.
La faza aceasta, mie nu mi s-a parut prea limpede caramelul, asa ca l-am strecurat. Dupa ce am pus in cateva fursecuri, s-a intarit, deci l-am bagat la microunde unde a dat intr-un clocot si am reusit sa pun si in restul fursecurilor.
Foarte bine arat, o sa le incerc si eu!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Reka...
RăspundețiȘtergerece bine arata!! ador scortisoara
RăspundețiȘtergereFrumosi bumbisorii tai, n-am facut niciodata cu caramel, asa ca ma autoservesc de la tine... Pupici si o duminica placuta !
RăspundețiȘtergerefabulous ingredients in these they are so lovely!
RăspundețiȘtergereCccris, Daniela... Multumesc de aprecieri si vizita!
RăspundețiȘtergerePegasuslegend... Thanks for your kind words and visits.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase fursecurile. Si eu am sa fac negresit.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Criss... Te pup
RăspundețiȘtergereCe frumusei sunt.......chiar ca seamana cu niste nasturei.
RăspundețiȘtergereMaria... multumesc frumos...
RăspundețiȘtergereDeliciosi! Imi place mult reteta pentru caramel!
RăspundețiȘtergereMultumesc Danutza...
RăspundețiȘtergereFoarte faini arata,am sa fur reteta....puppp!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela!
RăspundețiȘtergerepot fi serviti la cafea,succes in continuare
RăspundețiȘtergereImi plac tare mult fursecurile facute de tine...am sa incerc si eu reteta ta. Te-am descoperit decurand si-mi place ce am gasit aici, ba chiar te-am trecut in lista mea de bloguri sa te pot vizita mai des,hi,hi,hi.
RăspundețiȘtergerePupici si spor in tot ce faci!
ce bine arata,iar caramelul imi face tare cu ochiul,o saptamana buna
RăspundețiȘtergereIna, Lia, Yaya... multumesc frumos... va pup
RăspundețiȘtergerece denumire li-ai dat..amuzanta!arata super bine si de buni nu mai vorbesc!pupik1
RăspundețiȘtergereTare buni cred ca au fost bumbii mosului ;-)
RăspundețiȘtergerece deliciosi!!! parca-i simt deja in gura,mai ales ca-s cu caramel trebuie incercati,te pupic
RăspundețiȘtergereGabriela, Liana, Doinita... multumesc
RăspundețiȘtergereGabriela, denumirea am preluat-o impreuna cu reteta...