Ingredinte:
Blat:
-3 oua
-1 lingura apa
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
- 1 si 1/2 linguri cacao
-1/2 plic praf de copt
Crema:
-180 ml frisca lichida
-150 ml lapte condensat
Glazura:
-2 ciocolati albe
-50 ml frisca lichida
Sirop (de zahar ars):
-4 linguri de zahar
-apa
-esenta de rom
Pt ornare:
-nuca de cocos
-1 ciocolata cu lapte simpla
Preparare:
Blat: Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.
Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat seinlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).
In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem "varful bulgarelui" il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat "bulgarele mare" in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.
Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.
A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.
Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 min la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.
Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie, si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnal peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pt a o putea fiza in omul de zapada mai bine).
Nasul si gura eu le-am facut din sugus.
Toate le tinem "dezasamblate" pana aproape de ora servirii. Eu le-am "asamblat" inainte cu 5 min de servire.
cioc-cioc la casuta noua!sa-ti fie bine in ea iti urez!
RăspundețiȘtergereomul-de-zapada e superb,sa stii!
te pup si iti urez tie si alor tai dragi un an plin de fericire!
Felicitari pentru blog. Iti doresc La multi ani in noul an si multa sanatate intregii familii. Cu drag Steluta
RăspundețiȘtergereAlison, Ghiocel... va pup si eu si va doresc un An Nou mai bun decat toti cei care au fost pana acum... Va imbratisez cu drag...
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortuletul. Cred ca Mihai a fost incantat de omuletul de zapada.
RăspundețiȘtergereMultumesc Criss ... Mihai a fost incantat mai mult de gustul tortului :)) se invartea pe langa mine cand il taiam si zicea "place, place" astepta sa ii dau mai repede... :)
RăspundețiȘtergerefoarte frumos este in casa ta
RăspundețiȘtergereiti doresc un an nou fericit,multa sanatate si multa putere de munca
Multumesc Vero... Si tie Un An Nou mai bun decat toate celelalte... cu multa sanatate...
RăspundețiȘtergereFelis,felicitari pt blog...e tare frumos,primitor
RăspundețiȘtergereSpor la bucatareala si la cat mai multe retete ...multa sanatate tie si familiei
Multumesc frumos Dolores... Sanatate si tie
RăspundețiȘtergerece dragalas omul de zapada ,o sa fac si eu anul viitor,multumesc de reteta
RăspundețiȘtergereIna.. multumesc de vizita...
RăspundețiȘtergerePoza acestui tort este inscrisa in concursul cu poze de la dr oetker http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/#poze de catre Vlad Gigi Paraschiv din Galati.Daca nu are acordul tau ar trebui sa sesizezi.
RăspundețiȘtergerePentru crema trebuie doar amestecat laptele cu frisca lichida sau cum? Zbat frisca su adaug laptele??
RăspundețiȘtergere