-6 oua
-200 gr margarina/unt
-400 gr zahar
-300 gr nuca macinata
-150 gr faina (merge si mai putin)
-50 gr cacao
-praf de copt
-esente
Preparare:
Se freaca margarina cu 200 gr zahar, se adauga cacao, nuca, faina alba cu praf de copt si albusurile batute spuma. Se da la cuptor 20-25 min la foc potrivit.
Galbenusurile se freaca cu 200 gr zahar pana se face o crema.
Se pune peste aluatul copt, se rade ciocolata si se da la cuptor pana se intareste glazura.
Foarte buna! O fac si eu decat ca o numesc prajitura cu nuca
RăspundețiȘtergereImi place numele de chinezoaica ;-D
Gustos blogul tau!
salutari din partea mea,
Nicoleta
Multumesc Nicoleta. Eu asa o stiu dintotdeauna...si asa am lasat-o...
RăspundețiȘtergerevaai, de asta facea si mama, prajitura chinezeasca ii zicea, mi s-a facut o pofta de mor! :)
RăspundețiȘtergereDahnah... pai .. e un fel de "prajitura de la mama de acasa"... :)
RăspundețiȘtergereDa, super prajiturica. Voiam sa o fac si eu, sa pun reteta. Eu o faceam un pic altfel la preparare, dar din aceleasi ingrediente. Ideea de baza este aceeasi. Arata foarte bine! Am mai vazut-o facuta si altfel, dar eu o stiu asa, ca la tine. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Elena
RăspundețiȘtergerespui ceva de esente dar retete nu contine deloc esente unde se pun acestea
RăspundețiȘtergereScuze de omisiune, nici nu vazusem: nu totdeauna pun in acelasi monet- se pune in blat... uneori pun inainte de a amesteca cu albusurile, alteori dupa. Recomandat este in compozitie inainte de a amesteca cu albusurile batute spuma.
RăspundețiȘtergere