- o cana de orez
- 5 cani de apa
- o ceapa (pot fi si 2)
- 1-2 dovlecei
- 2-3 ardei grasi
- 3-4 morcovi (depinde de marime)
- ulei
- marar
- delikat
- boia de ardei
Preparare:
Se spala legumele, se curata legumele.
Ceapa, ardeii si mararul se taie marunt, dovleceii si morcovii se dau prin razatoarea mica.
Orezul se spala in 3-4 ape.
Se caleste ceapa, se adauca boia de ardei, se amesteca si se mai lasa la calit pana se uniformizeaza culoarea, se adauga 5 cani de apa, morcovul, cand apa da in clocot se adauga orezul si delikat-ul. La 2 min se mai amesteca sa se desfaca orezul. Dupa 10 min dupa ce am pus orezul se adauga si dovlegelul si ardeiul. Se mai lasa 5 min pana s-a umflat bine orezul si se da la cuptorul incins inca 15 min. Se scoate de la cuptor, se persara mararul si se amesteca. Gata...
Ingredientele:
Spalate si curatate:
Tare bine mai arata!
RăspundețiȘtergereTe asteapta cateva premii la mine pe blog.
Foarte bun pilaful, cel mai bun pe care l-am mancat vreodata. Mofturosii mei au lins farfuria.
RăspundețiȘtergereFelicitari
Paleoca... multumesc frumos... Pare o mancare banala dar sa stii ca au mai fost persoane care mi-au zis ca le-a placut foarte mult aceasta reteta, ca e foarte gustoasa... Ma bucur ca v-a placut si voua. Multumesc de vizita
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ,cred ca este foarte gustos .
RăspundețiȘtergere