Crema:
-3 oua,
-3 linguri de apa
-10 linguri de zahar
Se pun toate intr-o oala (ibric) pe foc, amestecandu-se continuu pt a nu se prinde... dupa ce se leaga compozitia (ca o mamaliguta moale) se da la racit.
Un pachet de margarina/unt, se scoate apa din el intr-un vas separat (se freaca) si se incorporeaza in amestecul racit. Se poate pune cacao. Depinde ce culoare vrem crema.
Glazura:
-jumatate pachet unt/margarina
-3 linguri cacao
-10 lingurite zahar
se amesteca toate si se pun pe foc, amestecandu-se continuu sa nu se prinda. Se da in 2-3 clocote, se lasa 5 min la racit
Siropul:
(poate fi cel cu care insiropati blatul de pandishpan de la torturi)
-cam 1 litru de apa
-o cana mare de zahar
-esenta de rom,
-pliculetz de vanilie,
- eu mai pun si coaja rasa de lamaie, portocala
Se pun la fiert pana apa scade la jumatate... Se lasa la racit
De fapt se poate folosi orice crema vreti, orice glazura vreti... Pozele acestea sunt facute cu peste un an in urma cand aveam si probleme cu aparatul foto... deci scuzati calitatea pozelor...
Biscuitii se trec prin sirop (nu se tin mult sa nu se rupa: 3-4 secunde), se pun pe un fund de lemnse ung cu crema si se aopera cu alt biscuite insiropat.. precum la eugenie... si tot asa, se pun unul peste altul. Apoi "turnul" ridicat il "rasturnam" ca sa il facem Trenuletz... Il ungem cu crema si la exterior pentru a-l nivela, apoi il acoperim cu glazura. Il dam 3-4 ore la frigider.
Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa sa ai.
Multumesc Micule... esti o draguta ca de obicei...
RăspundețiȘtergereCe reusit este!
RăspundețiȘtergere